DNA a trimis în judecată doi medici din Cluj pentru luare de mită în formă continuată, 48 de persoane care au dat banii, precum și pe intermediarul care aranja șpăgile.

Alexandru Faur, medic în cadrul Cabinetului de expertiză medicală și recuperare a capacității de muncă Cluj, și Carmen Teodora Gruiță, medic specialist endocrinolog în cadrul Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca sunt acuzați că au primit importante sume de bani pentru a ajuta diferite persoane să obțină pensie de invaliditate.

Intermediarul, Aurica Calman, este reprezentant Avon și a fost trimisă în judecată în stare de arest preventiv.

Magistrații Tribunalului Cluj au decis arestarea acesteia pe 17 septembrie 2019, măsură prelungită până pe 15 noiembrie.

Aurica Calman este în arest preventiv (Sursa foto: Facebook)

Calman este acuzată de dare de mită și trafic de influență în formă continuată. Alte 48 de persoane care au beneficiat ilegal de pensii de invaliditate au fost trimise în judecată pentru dare de mită și cumpărare de influență.

Conform DNA, Aurica Calman a pretins în 2019 de la mai multe persoane sume de bani cuprinse între 1.000 și 1.500 lei pentru a le ajuta să obțină pensii de invaliditate în condițiile în care, în mod normal, unele persoane nu ar fi beneficiat.

Suma totală pe care a primit-o este 57.600 lei, o parte din bani ajungând la medicul Faur.

Alexandru Faur e cunoscut în lumea medicală 

Acesta primea, susțin procurorii, între  300 și 600 de lei de la un pacient nou și între 300 și 400 de lei de la cei cunoscuți pentru a stabili diferite grade de invaliditate și a eliberarea decizii referitor la capacitatea de muncă.

Medicul ar fi primit în total 36.250 lei, dar și alimente și băuturi alcoolice.

El a fost prins în flagrant în biroul său la jumătatea lunii septembrie 2019 în momentul în care primea 300 de lei, jumătate din cât ceruse intermediarul de la pacient.

Pe de altă parte, Carmen Teodora Gruiță, în calitate de medic specialist endocrinolog în cadrul Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca, a primit de la pacienți, direct sau prin intermediul Auricăi Calman, sume cuprinse între 150 și 350 de lei pentru eliberarea documentelor medicale necesare încadrării pacienților în grad de invaliditate.

Carmen Gruiță a fost suspendată (Sursa foto: Facebook)

În total, medicul endocrinolog a primit 1.500 lei, dar și produse alimentare.

Carmen Teodora Gruiță este soția unui afacerist cunoscut din Cluj, partener de afaceri cu verișorul fostului director adjunct al SRI, Florian Coldea.

Bogdan Andrei Gruiță a fost condamnat definitv în data de 5 noiembrie 2019 la cinci ani de închisoare pentru evaziune fiscală.

Sume consistente plătite de badante pentru a lua examenul de asistent medical. Medici și profesori, condamnați

Medic militar, trimis în judecată după ce a fost prins în flagrant că lua șpagă

Un fost fotbalist susține că înainte de 1989 l-a prins pe Hagi în pat cu un medic sirian

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?