Percheziții la persoane cercetate penal pentru camătă, furt, șantaj și înșelăciune

Vineri, 25 noiembrie, Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Turda, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Cluj și al jandarmilor Detașamentului 4 de Jandarmi Turda, au pus în aplicare 3 percheziții domiciliare pentru documentarea activității infracționale a două persoane, informează un comunicat de presă al Poliției Române.

În dosarul penal sunt vizați Bisioc Aurel, în vârstă de 47 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de camătă, furt, șantaj, înșelăciune, răzbunarea pentru ajutorul dat justiției și violare de domiciliu, și Costea Mariana, în vârstă de 29 de ani, bănuită de comiterea infracțiunii de camătă, ambii din municipiul Turda.

Din activitățile investigativ-operative derulate de polițiști, reiese faptul că, de la începutul anului 2021 și până în cursul lunii iulie 2022, bărbatul ar fi oferit diverse sume de bani mai multor persoane, cu titlu de împrumut, uneori prin intermediul femeii de 29 de ani, pentru care, la restituire, ar fi perceput sume chiar și de 8 ori mai mari, împrumuturile fiind cuprinse între 100 de lei și 4.000 de lei.

Pentru a se asigura că sumele de bani vor fi remise de persoanele vătămate, bărbatul le-ar fi constrâns cu amenințări și agresiuni fizice. De altfel, în unele cazuri acesta le vindea diferite bunuri pe care le estima la valori mai mari decât cele reale, pentru a primi de la aceștia sume mai mari de bani.

În lunile ianuarie și februarie 2022, acesta s-a întâlnit cu un bărbat căruia i-ar fi împrumutat de mai multe ori sume de bani și i-ar fi sustras, din mână, 2.200 de lei.

În luna octombrie 2022, aflând că un martor a fost audiat de polițiști în privința activității sale infracționale, bărbatul s-ar fi deplasat la locuința de domiciliu a martorului, unde l-ar fi amenințat și agresat fizic.

În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au descoperit mai multe înscrisuri  cu valoare probatorie, 800 de lei, precum și 59 de bucăți de articole pirotehnice din categoria P1.

În baza probatoriului administrat, cei în cauză au fost reținuți pentru 24 de ore, iar, la data de 25 noiembrie, au fost prezentați magistraților Judecătoriei Turda, care au dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile, față de bărbat și măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, față de femeie.

Oameni sărmani, înrobiți notarial de cămătari. Cedau forțat alocațiile copiilor și ajutoarele sociale

Doi polițiști din Comănești, la mâna unor cămătari violenți

Fotbaliști din Liga a II-a, șantajați de cămătari și amenințați să trucheze meciuri

 

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!