Skip to content

Permise auto vândute pe rețele de socializare. Un tânăr a fost arestat

Un tânăr a fost arestat vineri, 14 mai 2021, pentru 30 de zile de către magistrații Tribunalului Vaslui. El este acuzat de mai multe infracțiuni de corupție.

Polițiștii au efectuat pe 13 mai o percheziție la locuințele unei tânăr suspectat de afaceri necurate cu permise auto pe rețele de socializare.  Andrei Constantin Acsînte are de 28 de ani și este acuzat de comiterea a patru infracțiuni de trafic de influență.

Potyrivit anchetatorilor, în perioada august 2020 – martie 2021, Acsînte a postat pe rețele de socializare anunțuri prin care dădea de înțeles că poate intermedia obținerea permisului de conducere.

A fost contactat de persoane interesate pe care le-a convins că are influență asupra unor funcționari publici care au în competență eliberarea acestor documente.

„În aceste condiții, a pretins și primit sume de bani cuprinse între 900 și 1.650 de euro, pentru a le obține doritorilor permise de conducere valide”, se arată într-un comunicat al Direcției Generale Anticorupție.

Odată cu arestarea lui Acsînte, judecătorii au decis să sesizeze Direcția Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui pentru că acesta are o fetiță în vârstă de șase ani.

Polițist de la Anticorupție, judecat pentru mita primită de la un comisar-șef din cadrul Serviciului Permise Auto