Peste 100 de români au cumpărat din Africa permise auto false și le-au preschimbat în România

Peste 100 de români au obținut ilegal permise auto, inclusiv categoria C, E și D, plătind aproape 3.000 de euro.

Permisele erau obținute prin fals într-o țară din Africa și preschimbate apoi în România. Unii dintre ei au fost deja sancționați pentru diferite încălcări ale normelor la regimul circulației rutiere.

Polițiștii și procurorii au efectuat în data de 14 octombrie 2020 un număr de 41 de percheziți în 19 județe și în București pentru destructurarea unei grupări infracționale care facilita obținerea ilegală de permise de conducere românești, prin preschimbarea unor permise contrafăcute eliberate de autorități din alte state. Din grupare fac parte cetățeni români și străini.

Județele vizate sunt: Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Olt, Prahova, Teleorman, Vaslui, Vâlcea.

Acțiunea este o continuare a uneia imilare din 8 iulie când au fost efectuate 61 de percheziții. Ancheta a demarat în martie 2020 la Ploiești și s-a extins în aproape jumătate din țară.

Potrivit anchetatorilor, începând cu a doua jumătate a anului 2019 în Dâmbovița, Ilfov și București s-a constituit un grup infracțional organizat compus nouă persoane, cetățeni români și străini, la care au aderat și alți români.

Scopul era înlesnirea obţinerii contracost și în mod fraudulos a unor permise de conducere pentru mai mulţi români. Cei interesați își făceau o poză, trimiteau datele necesare și un specimen de semnătură. Permisele erau realizate într-o țară din Africa și erau expediate în România. Ulterior, proaspeții șoferi mergeau să-și preschimbe permisul cu unul românesc.

Până în prezent, au fost identificați peste 100 de cetățeni români care au obținut astfel permisul, unii dintre ei fiind deja sancționați pentru diferite încălcări ale normelor la regimul circulației rutiere.

Procurorii DIICOT au trimis până acum în judecată în trei dosare diferite 52 de inculpați.

O contravenție rutieră la fiecare 18 secunde. Aproape 4.000 de permise auto, reținute în șapte zile

FRANȚA: Trei persoane, judecate pentru fraude cu permise auto românești

Șeful Serviciului permise auto Giurgiu, reținut de DNA. 300 de euro, promovarea probei practice la examen

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!