Skip to content

Polițist, acuzat că a primit 3.400 de euro de la un hoț care voia să scape de pușcărie

Un polițist din Galați a fost prins în flagrant pe 23 august 2021 în timp ce lua mită de la un bărbat care era cercetat pentru infracțiunea de furt.

„Polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Galați au prins în flagrant un polițist imediat după ce acesta a primit suma de 400 de euro de la o persoană, cu scopul de a soluționa favorabil cercetările în cadrul unui dosar în care persoana era cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de furt”, se arată într-un comunicat al DGA.

Potrivit anchetatorilor, polițistul este agent-șef în cadrul Secției 5 Poliție din municipiului Galați. „În timp ce era în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, având în instrumentare un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt, faptă săvârșită de către persoana menționată anterior, i-a pretins acestuia și a primit suma de 3.000 de euro în vederea soluționării favorabile a dosarului penal”, mai precizează DGA.

Bărbatul era agitat pentru că polițistul nu i-a soluționat dosarul și, după ce au discutat, au stabilit o nouă întâlnire pentru a discuta modul cum va fi finalizat cazul penal.

Cu această ocazie, polițistul a acceptat suma de 400 de euro în vederea tergiversării cercetărilor în cadrul dosarului penal, în ideea de a indica un alt făptuitor față de care să se continue cercetările, susțin anchetatorii.

Procurorii au decis să-l rețină pe subofițer imediat după flagrant, iar astăzi, 24 august 2021, va fi dus la Tribunalul Galați cu propunere de arestare preventivă.

Mită de 500 de euro pentru a scăpa de acuzații de agresiune sexuală

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!