Polițist, condamnat la trei ani cu executare. Ajuta șoferi prinși băuți la volan

Un polițist  Tulcea a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență, complicitate la cumpărare de influenţă și omisiune a sesizării organelor judiciare.

Sentința Curții de Apel Constanța din 18 decembrie 2019 prin care agentul de poliție Victor Gabriel Rotaru a fost condamnat este definitivă.

Rotaru are 44 de ani și a fost trimis în judecată în 2016 pentru că și-a folosit influența asupra altui agent de poliție din cadrul I.P.J. Tulcea – Biroul Ordine Publică Tulcea – Compartimentul siguranță publică și patrulare.

Acest agent lăsa să se înțeleagă faptul că la rândul lui avea influență asupra unor colegi de serviciu pentru a rezolva problemele penale ale unor indivizi.

A pretins şi primit de la un număr de cinci persoane suma de 1.150 euro și 4.500 lei pentru a interveni în dosare penale în care acestea erau cercetate pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

În ianuarie 2018, Tribunalul Tulcea l-a condamnat pe Rotaru la trei ani cu executare, însă acest fapt nu l-a scos din rândul forțelor de ordine. În iunie 2018, el încă era polițist.

Rotaru a făcut apel, dar în urma judecății, pedepasa i-a rămas aceeași.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?