Skip to content

Polițist de frontieră, arestat pentru scoaterea din țară a unui infractor

Un polițist de frontieră a fost arestat de către judecătorii Tribunalului Caraș-Severin pentru 30 de zile după ce a fost prins în flagrant luând bani de la un individ care intenționa să părăsească ilegal România.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin a dispus în data de 22 octombrie 2021 punerea în mişcare a acţiunii penale faţă inculpatul Zgăvârdea Mihai Daniel pentru săvârșirea infracţiunilor de trafic de influenţă, se arată într-un comunicat al instituției.

„În data de 21.10.2021 a acceptat promisiunea de 2.500 euro de la martorul denunţător C. C. pentru a-l ajuta pe acesta să treacă ilegal în Ungaria prin PTF Cenad. Ulterior, poliţistul de frontieră a primit suma de 1500 euro de la martorul denunţător”, se mai precizează în comunicatul Parchetului.

Agentul-șef Zgăvârdea este din Caransebeș, județul Caraș-Severin, dar lucrează în Timișoara. El a fost prins în flagrant cu cei 1.500 de euro dați de către denunțătorul C. C. care avea interdicţia de a părăsi teritoriul României.

Potrivit Parchetului, polițistul de la frontieră l-a mai ajutat și în trecut pe C.C. să treacă ilegal frontiera.

În data de 5 mai 2019, C. C. s-a deplasat la domiciliul agentului și, în urma unor discuții, cel din urmă a acceptat să-l treacă ilegal frontiera pe C.C. tot pe la Cenad.

C.C. urma să execute în străinătate o pedeapsă privativă de libertate, pe numele lui fiind emis un mandat european de arestare.

Pe 6 mai 2019, polițistul de frontieră Zgăvârdea i-a cerut fugarului 5.000 de euro pentru a-l scoate din ţară. După ce a primit 2.500 de euro, l-a dus cu mașina sa până în localitatea Makó din Ungaria, aflată la 10 km de granița cu România. Nu au fost verificați la frontieră.

Polițistul a contestat hotărârea judecătorilor de a-l ține după gratii pentru 30 de zile.

Conform Direcției Generale Anticorupție, flagrantul a avut loc în noaptea de 21/22 octombrie 2021 în Lugoj, iar denunțătorul se afla sub control judiciar pentru cercetări privind săvârșirea unei infracțiuni de tentativă de omor, fiind condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de 13 ani.

Polițiști de frontieră, reținuți după ce au ajutat șapte persoane venite din Germania să evite carantina