Polițist din Sibiu, arestat la domiciliu după ce a fost acuzat de infracțiuni sexuale cu minore

În cursul lunii iulie 2019, în baza datelor şi informaţiilor obţinute, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu cu privire la faptul că un agent de poliţie din sistemul de ordine şi siguranţă publică, ar fi săvârşit infracţiuni cu privire la viaţa sexuală.

În afara orelor de program, agentul de poliţie desfăşura activităţi în calitate de instructor sportiv la „Club Tactic Box Academy”.

Faptele ar fi vizat două persoane de sex feminin în vârstă de 13 şi 17 ani, conform unui comunicat al instituției preluat de Agerpres.

Agentul de poliție Gheorghe Iliescu este căsătorit și este acuzat de tentativă de viol a unei minore și de agresiune sexuală asupra alteia.  

Gheorghe (Gigi) Iliescu alături de una dintre victime

Procurorii au cerut arestarea preventivă a polițistului, dar judecătorii sibieni au decis pe 22 august 2019 că acesta poata sta liniștit în arest la domiciliu.

El nu are voie , printre altele, să comunice direct sub orice formă: vizite, conversaţii telefonice, email pe reţele sociale etc. sau indirect, prin persoane interpuse, cu persoanele vătămate sau cu membrii familiilor lor, nici cu martorii sau cu celelalte minore pe care le-a antrenat la „Club Tactic Box Academy”.

Ca urmare a acestei măsuri, prin dispoziţia şefului I.P.J. Sibiu, agentul de poliţie a fost suspendat din funcţie.

Droguri și prostituție infantilă într-un club clandestin din Bacău al unor oameni de afaceri. Polițist, arestat

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

ADRIAN MOGOȘ

Adrian Mogoș este jurnalist freelancer, membru al Centrului Român pentru Jurnalism de Investigație și al International Consortium of Investigative Journalism. În cadrul ICIJ a făcut parte din echipa de jurnaliști a proiectului Offshore Leaks. A fost timp de opt ani șeful Departamentului Investigații al cotidianului Jurnalul Național. A primit bursele Balkan Fellowship for Journalistic Excellence și Milena Jesenská - Institute for Human Sciences din Viena. Pentru activitatea jurnalistică a fost premiat cu: CEI-SEEMO Award, Kurt Schork Award și mențiune specială Global Shining Light Award. Una dintre investigațiile pe care le-a coordonat a fost inclusă în UNESCO Global Casebook for Investigative Journalism, iar o alta a primit din partea juriului European Press Prize apreciere specială.