Skip to content

Polițist „loverboy” din Deva, arestat pentru proxenetism

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) din județele Hunedoara, Alba și Caraș-Severin au efectuat în data de 10 martie 2020 șapte percheziții domiciliare într-un dosar penal în care sunt vizați doi angajați ai Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara.

Aceștia, împreună cu alte persoane, sunt suspectați de săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, se arată într-un comunicat al DGA.

Ancheta a început în 2019 când ofițerii Anticorupție din Hunedoara au fost delegați de procuror să facă cercetări cu privire la săvârșirea unor infracțiuni de proxenetism de către un agent de poliție din cadrul Poliției Deva.

Licențiat în drept în 2011, agentul Delie este acuzat că a utilizat metoda „loverboy” pentru a racola mai multe tinere pe care le-a determinat să se prostitueze.

Anchetatorii au mai descoperit că în decembrie 2019 agentul de poliție a intervenit pe lângă un coleg din alt județ  pentru ca acesta să nu îi amendeze un cunoscut.

În urma perchezițiilor, agentul de poliție Claudiu Leontin Delie a fost reținut de procurori și ulterior, pe 11 martie 2020, Judecătoria Deva a decis arestarea acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

Pe lângă săvârşirea infracţiunilor de proxenetism (trei fapte) şi instigare la abuz în serviciu, polițistul Delie este cercetat și pentru comiterea infracţiunii de fals în declaraţiile de avere.

Delie a mai lucrat în cadrul postului de poliție din comuna hunedoreană Hărău și Poliției orașului Simeria.

Polițist din Sibiu, arestat la domiciliu după ce a fost acuzat de infracțiuni sexuale cu minore

BRĂILA: 19 polițiști corupți, condamnați la închisoare cu suspendare pentru zeci de șpăgi

Droguri și prostituție infantilă într-un club clandestin din Bacău al unor oameni de afaceri. Polițist, arestat

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!