Un polițist din Ilfov a fost prins în flagrant în timp ce lua 2.500 de euro mită. Acțiunea procurorilor DNA a avut loc în data de 3 decembrie 2020.

În urma flagrantului, agentul-șef adjunct Cornel Blejan a fost reținut pentru 24 de ore. El era polițist în cadrul Biroului Ordine Publică al Poliției orașului Măgurele.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 2015 – decembrie 2020, polițistul ar fi pretins și primit de la mai multe persoane sume de bani lăsând să se înțeleagă că va interveni la procurori ori la polițiști pentru a rezolva favorabil unele dosare penale.

În cursul anului 2015, agentul Bleja ar fi pretins 20.000 de euro de la un bărbat căreia i-a spus că va interveni pe lângă procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov pentru punerea în libertate a fiilor acestuia care se aflau în arest preventiv pentru tentativă de omor calificat. Anchetatorii susțin că a primit 10.000 de euro.

Un polițist șpăgar și dependent de păcănele a ignorat cazul unui copil sechestrat și bătut

În perioada august-septembrie 2020, subofițerul a cerut de la alte două persoane 300 euro și 200 lei pentru a interveni pe lângă polițiștii ilfoveni de la Rutieră pentru a nu suspenda permisul unui șofer care fusese prins circulând cu peste 160 km/h în localitate.

În perioada noiembrie-decembrie 2020, polițistul a pretins 2.500 de euro de la două persoane cercetate penal pentru infracțiuni rutiere. Agentul-șef adjunct Cornel Bleja i-a lăsat să creadă că are influență pe lângă un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu pentru ca aceștia să primească o condamnare cu suspendare și să nu li se anuleze permisul de conducere.

La data de 3 decembrie 2020, Blejan a fost prins în flagrant când primea cei 2.500 de euro. Judecătorii vor decide dacă va sta după gratii următoarele 30 de zile, fiind acuzat de comiterea infracțiunilor de trafic de influență.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA