Polițist, trimis în judecată după ce a fost prins în flagrant luând 750 de euro mită

Un șef de post de Poliție a fost trimis în judecată pentru luare de mită și trafic de influență. Potrivit unui comunicat din 12 ianuarie al Direcției Generale Anticorupție, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt a finalizat cercetările și a trimis dosarul în instanță.

Agentul principal de poliție Gheorghe Militaru a fost arestat, în urma unui flagrant, când primea 750 de euro. În momentul flagrantului, Militaru era șeful Postului de Poliție Fărcașele din județul Olt.

La data de 3 decembrie 2020, o persoană a depus la Serviciul Județean Anticorupție din Olt un denunț prin care arăta că un polișist i-a cerut o sumă de bani în scopul soluționării favorabile a unui dosar penal în care aceasta era cercetată.

Persoana respectivă era cercetată pentru fals privind identitatea. Polițistul i-a mai spus că va interveni și la procuror pentru ca acesta să aprobe soluția propusă de el în rezolvarea cazului.

Un polițist șpăgar și dependent de păcănele a ignorat cazul unui copil sechestrat și bătut

După două săptămâni de la depunerea reclamației, polițiștii anticorupție ai au organizat și realizat prinderea în flagrant a agentului de poliție Gheorghe Militaru, imediat după ce a primit suma de 750 euro de la persoana denunțătoare.

Pe 18 decembrie, judecătorii Tribunalului Olt au decis să-l aresteze pentru 30 de zile, dar polițistul Militaru a făcut contestație. Curtea de Apel Craiova i-a respins-o.

De atunci, Militaru tot încearcă să scape de traiul de după gratii, dar fără succes. Pe 12 ianuarie 2021, magistrații Tribunalului Olt au constatat legalitatea și temeinicia măsurii arestului preventiv dispusă în decembrie anul trecut.

Polițist, gaterist. Combinațiile lemnoase ale unui șef de post campion la infracțiuni

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!