O polițistă din București este anchetată pentru șantajarea unui medic estetician. I-a cerut 15.000 de euro pentru ea și o pacientă nemulțumită de o operație. Mai mult, l-ar fi amenințat și cu bătaia.

Procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile a inculpatei Alina Georgiana Moroianu, subcomisar de poliție în cadrul D.G.P.M.B. – Poliția Sector 6 – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj.

În cursul lunii octombrie 2019, sub amenințarea unui presupus dosar penal pentru evaziune fiscală, polițista ar fi constrâns un medic estetician de la o clinică privată să-i dea suma de 15.000 de euro, atât pentru ea cât și pentru o altă persoană, se arată într-un comunicat al DNA din 31 august.

Inculpata i-ar fi cerut medicului estetician suma respectivă pentru o fostă pacientă nemulțumită de intervenția chirurgicală efectuată de acesta, amenințându-l totodată cu depunerea unei plângeri pentru malpraxis și cu comiterea unor acte de violență din partea pacientei și a prietenului acesteia.

Ulterior, polițista ar fi primit direct de la medicul estetician suma de 15.000 de euro din care și-ar fi păstrat suma de 5.000 de euro, restul fiind dat pacientei nemulțumite, se mai arată în comunicat.

Procurorii au mai dispus luarea măsurii sechestrului asigurător asupra sumelor de 2.000 de euro și 16.100 lei ridicate de la aceasta cu ocazia percheziției domiciliare.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, polițista trebuie să respecte mai multe obligații între care să nu părăsească teritoriul României și să nu se aproprie și să nu comunice, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanță. În caz contrar, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu arestul la domiciliu sau arestul preventiv.

Polițist, condamnat definitiv cu executare pentru că a furat banii unui șofer oprit la control

Un polițist leneș a amenințat un martor cu bătaia și pușcăria. Instanța: Nu reprezintă pericol grav

BRĂILA: 19 polițiști corupți, condamnați la închisoare cu suspendare pentru zeci de șpăgi

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?