Polițiști de frontieră, reținuți după ce au ajutat șapte persoane venite din Germania să evite carantina

Doi polițiști din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Borș au fost reținuți de procurori în 28 aprilie după ce au fost prinși că au ajutat șapte persoane venite din Germania să evite carantina.

La data de 10 aprilie 2020 acestea au intrat în România și, conform procurorilor, au dat mită pentru a nu intra în carantină.

„Agenții de poliție de frontieră au consemnat în fals că persoanele în cauză ar fi conducători de autovehicule de transport marfă, aspect care le permitea să eludeze măsura carantinei instituționalizate pentru 14 zile, dat fiind că se întorceau dintr-o țară inclusă în zona roșie”, se arată într-un comunicat al Direcției Generale Anticorupție.

Potrivit publicației Bihoreanul, cei doi agenți se numesc Matei Munteanu și Viorel Chiș.

Sursa foto: Bihoreanul

Matei Munteanu este acuzat că a pretins și primit de la patru persoane suma de 200 euro, dar și de fals în declarații și zădărinicirea combaterii bolilor.

Avocatul acestuia a declarat pentru sursa citată că cele patru persoane au prezentat la intrarea în ţară contracte de muncă încheiate cu angajatori din Germania, iar datele autovehiculelor pe care le-au condus ar fi fost introduse corect.

Viorel Chiș a ajutat alte trei persoane să facă același lucru și este cercetat pentru abuz în serviciu, fals informatic, fals în declarații și zădărnicirea combaterii bolilor.

„A fost un grup de șapte persoane care s-au întors din Germania. Patru erau într-un autoturism, care au fost verificaţi de domnul Munteanu, iar trei într-un alt autoturism care au fost preluaţi de clientul meu. Dintre aceştia din urmă, doar şoferul avea contractul de muncă la el. Ceilalţi au dat declaraţii pe proprie răspundere unde au bifat o rubrică cum că sunt conducători de autovehicul de transport marfă cu o capacitate maximă autorizată mai mare de 2,4 tone, respectiv că în acel moment se deplasau cu un camion, deşi în realitate erau în autoturism”, a precizat avocata lui Chiș pentru Bihoreanul.

Grav este că una dintre acestea nu avea permis de conducere. Cele șapte persoane sunt cercetate pentru de dare de mită.

Agentul a introdus în baza de date că persoanele sunt conducători de autovehicule transport marfă cu capacitate mai mare de 2,4 tone.

În urma acțiunii autorităților, toate cele șapte persoane venite din Germania au fost introduse în carantină instituționalizată unde au rămas până la data de 25 aprilie.

Testelor efectuate la finalul perioadei de carantină arată că nici una dintre aceste persoane nu a fost confirmată pozitiv.

Pe 29 aprilie, judecătorii vor decide dacă subofițerii vor fi arestați sau nu.

Poliția Locală nu are voie să amendeze persoanele care critică primarii

Ofițer de Poliție, trimis de procurorii DNA la Spații Verzi din cauza unor mașini

Agent de la Rutieră, condamnat după ce a făcut scăpat un martor de serviciu al Poliției

 

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?