Skip to content

Polițiști găsiți cu averi nejustificate. ANI a sesizat judecătorii

Agenția Națională de Integritate – ANI a sesizat mai multe instanțe după ce a constatat existența unor diferențe nejustificate între averea dobândită și veniturile realizate în cazul a patru polițiști.

În total, potrivit comunicatului ANI din 28 iulie, cei patru trebui să explice un plus de 1,3 milioane de lei.

Comisarul de poliție Ciprian Decean de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia nu a putut justifica aproape 112.000 de lei, drept pentru care ANI a se sezizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Alba Iulia.

Judecătorii vor demara acțiunea de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile în perioada exercitării funcției publice. În ultima sa declarație de avere din 2021, polițistul și soția sa nu au nimic. Nici casă, nici mașină, doar salarii.

Fostul șef al IPJ Constanța până în 2020, Constantin Dancu, trebuie să explice o diferență de aproape 345.000 de lei pentru perioada cât a ocupat funcția publică. Actualul pensionar va trebui să justifice această sumă în fața magistraților de la Curtea de Apel Constanța.

Cu toate că este doar subofițer, agentul de poliție din Gherla, Gheorghe Butur, trebuie să îi convingă pe judecătorii Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Cluj că cca. 454.000 de lei au fost obținuți în mod corect.

Lui Ion Doinel Lefter nu îi sufla vântul prin buzunare. Inspectorii au constatat o diferență nejustificată de aproape 446.000 de lei. Lefter a fost director executiv în cadrul Primăriei Sectorului 2, iar în prezent este șef serviciu în cadrul Poliției Locale Sector 2. De el se va ocupa Curtea de Apel București.

Fostă consilieră și inspectoare la fisc, cercetată pentru o avere nejustificată de 500.000 €

Polițist de la Circulație, lăsat fără averea nejustificată. Cumnata sa, notar public, susține că ea este vânată

Un fost judecător din Reșița, trimis în judecată de DIICOT, este acum cercetat pentru averea nejustificată