Skip to content

Primărița PSD acuzată de tentativă de omor, arest la domiciliu. Soțul rămâne după gratii

Livia Daniela Bârlău, primărița comunei bihorene Brusturi, și soțul ei sunt cercetați pentru tentativă de omor după ce au bătut un fost procuror. Motivul discordiei, victima ar fi denunțat afacerile familiei.

Pe 29 septembrie 2021, ea și soțul ei, Florin Petrică Bărlău, au tăbărât pe un fost procuror din Marghita cu care aveau un conflict mai vechi și l-au lovit până acesta a ajuns la spital cu piciorul rupt și cu fracturi ale cutiei craniene.

Victima a fost lovită în cap cu un clește mare de tăiat metal. Apoi, agresorii au continuat să dea cu pumnii și picioarele chiar dacă aceasta era căzută la pământ.

Pe 4 noiembrie, soții agresori au fost arestați pentru 30 de zile, dar au contestat decizia judecătorilor de la Tribunalul Bihor.

Curtea de Apel Oradea a admis pe 10 noiembrie contestația primăriței din Brusturi și a hotărât ca aceasta să fie plasată în arest la domiciliu pentru 23 de zile. În schimb, bărbatul ei a rămas după gratii.

Judecătorii au impus inculpatei obligaţia de a nu părăsi locuința fără permisiunea organului judiciar. Ea trebuie să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi ori de câte ori este chemată și nu are voie să comunice direct sau indirect cu persoana vătămată, fostul magistrat Ioan Bodogai şi nici cu martorii din cauză.

O primăriță și soțul ei, arestați după ce au bătut un fost magistrat care i-ar fi denunțat