Razie la cel mai mare falsificator de bancnote de plastic din lume. Peste 1,7 milioane de lei falși, pe piață

În data de 24 iunie 2020, polițiștii și procurorii de la Crimă Organizată au efectuat cinci percheziții în București și Bușteni la persoane bănuite de falsificare de monedă, punerea în circulație de valori falsificate, deținerea de instrumente în vederea falsificării de valori și înșelăciune.

Potrivit anchetatorilor, trei persoane ar fi constituit în primăvara anului 2014 un grup infracțional care a falsificat 17.065 de bancnote de 100 de lei.

Liderul grupului infracțional procura materiale și instrumente necesare falsificării, se implica în falsificarea de monede și punea banii în circulație, inducând în eroare mai multe persoane.

„Într-un interval relativ scurt de timp, persoana în cauză ar fi reușit să producă cele mai bune falsuri din istoria României și să devină cel mai mare falsificator de bancnote din plastic din lume”, se arată într-un comunicat al Poliției.

Bancnotele false erau de o calitate superioară și aproape imposibil de identificat. Prima dată, bancnotele de 100 de lei false au fost identificate în 2014 în centrele de procesare de numerar, ceea ce ar fi îndepărta practic momentul punerii în circulație de momentul identificării bancnotei.

În toate situațiile în care anchetatorii identificau martori (casieri ai unităților comerciale sau alte altor instituții financiare – bănci comerciale), nici unul dintre nu a putut oferi date concrete întrucât nu și-ar fi dat seama, la momentul încasării, că bancnota ar fi un fals.

Tineri din Petroșani cumpărau electronice cu euro falși aduși din Italia

De la Miorița, la Crimă Organizată. Oier din Alba, prins în flagrant încercând să plaseze 16.000 de euro falși

Europaleții falși, o problemă europeană tot mai mare. Nivelul fraudei, necunoscut

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?