Refugiat iordanian în România, acuzat că a forțat o tănără să se prostitueze în Suedia, Spania și Franța

Procurorii DIICOT au reținut pe 18 aprilie 2019 un cetățean iordanian pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane.

Meshah Suhaib Abdel Naser are statut de refugiat în România.

A avea acest statut înseamnă că autoritățile române au admis că iordanianului i s-au încălcat drepturilor omului în țara sa de origine.

În  mai 2018, iordanianul a recrutat o tânără de 20 de ani cu scopul exploatării prin obligarea la practicarea prostituţiei, se arat[ ]ntr-un comunicat al DIICOT.

Recrutarea a avut loc prin intermediul unei rețele de socializare. Refugiatul din Iordania avea postări sub imaginea unei  persoane publice care participa la emisiuni TV mondene.

Apoi, i-a câştigat încrederea pretinzând că doreşte o relaţie apropiată de lungă durată.

Dar, în ianuarie 2019, lucrurile au luat o altă turnură. Iranianul a constrâns-o pe victimă să se prostitueze în folosul său.

A amenințat-o permanent și a exercitat  asupra sa  acte de violenţă fizică care i-au indus o stare de teroare şi temere pentru viaţa sa  şi a familiei sale, susțin procurorii.

În perioada ianuarie-martie 2019, el i-a facilitat persoanei vătămate  transportul şi cazarea succesiv în Spania, Suedia şi Franţa unde a constrâns-o prin ameninţări şi acte de violenţă fizică să practice prostituţia în folosul său.

A strâns astfel 6.000 de euro de pe urma exploatării sexuale a tinerei.

Nu i-a permis victimei să plece, să aibă  legătura cu familia sa ori să beneficieze de sumele de bani obţinuţe din practicarea prostituţiei.

În martie 2019, după ce victima a revenit în Bucureşti, a locuit cu inculpatul într-un  apartament închiriat în zona Vitan, susțin anchetatorii.

Pe 8 aprilie 2019, în jurul orei 02.00, a reuşit să fugă după ce iranianul a ameninţat-o cu un cuţit şi a agresat-o fizic de mai multe ori.

Polițiștii au descins la locuința din Ilfov a iordanianului și a fost dus la audieri la DIICOT Brașov.

Procurorii au decis reținerea acestuia pentru 24 de ore, apoi l-au dus la instanță.

Judecătorii de la Tribunalul Brașov au respins astăzi, 19 aprilie 2019, propunerea DIICOT de arestare preventivă.

În schimb, au decis luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile.

Meshah Suhaib Abdel Naser nu are voie să depăşească teritoriul Romăniei decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar.

Iranianului îi este interzis să comunice cu persoana vătămată și cu martorii.

DIICOT poate face contestație în termen de 48 de ore.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?