Reporterul Pro TV Marius Buga a fost reținut de procurori  pe 7 februarie fiind acuzat că a întreținut acte sexuale neconsimțite cu un minor fugit dintr-un centru de plasament. Ulterior, a fost arestat.

„La Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte s-a înregistrat un dosar penal în care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de o persoană de sex masculin sub aspectul săvârşirii infracţiunii de act sexual cu un minor. Faţă de persoana de sex masculin a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore”, potrivit I.P.J. Dâmboviţa, citat de Agerpres.

În vârstă de 42 de ani, Buga este corespondent Pro TV de Dâmbovița și deținătorul portalului targovistenews.ro. El a fost reținut după ce polițiștii au aflat de la un adolescent în vârstă de 15 ani că ar fi făcut sex cu jurnalistul.

Conform cotidianului „Adevărul” care citează surse judiciare, minorul fugise dintr-un centru de plasament, astfel că a fost anunțată Poliția. Adolescentul fusese audiat în urmă cu câteva zile într-un dosar de furt, iar în timpul anchetei a dezvăluit că a întreținut relații sexuale cu jurnalistul în apartamentul acestuia.

Judecătorii dâmbovițeni au decis pe 8 februarie, într-o ședință care s-a încheiat la ora 21.20, ca reporterul Pro TV să stea după gratii 30 de zile. „Dispune arestarea preventivă a inculpatului Buga Marius Ionuț pentru săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor în formă continuată”. Avocata sa a cerut luarea măsurii preventive a controlului judiciar ori a măsurii preventive a arestului la domiciliu.

Cercetările vor continua pentru a vedea dacă și alți minori au întreținut relații sexuale cu Marius Buga. Pro TV a comunicat că „a aflat cu surprindere despre investigaţia care îl vizează pe angajatul Marius Buga. La nivel de companie condamnăm cu tărie orice acţiune imorală. Nu putem comenta această situaţie, dar suntem convinşi că autorităţile iau toate măsurile pentru clarificarea acesteia. În momentul în care vom avea toate informaţiile relevante, vom face demersurile necesare în cadrul companiei. Protecţia minorilor este extrem de importantă pentru fiecare dintre noi!”.

Pedofilul din București a fost găsit. Este un polițist de la Rutieră, fost jandarm

Reșițean, prins în flagrant în timp ce siluia un minor de 13 ani

„Atingeri Nedorite”, campanie națională pentru prevenirea agresiunii sexuale a minorilor

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!