Skip to content

Românii, pe primul loc în topul infractorilor străini din Danemarca

Unul din patru străini condamnați în perioada 2014 – noiembrie 2018 pentru spargeri și furturi este român.

Aproape 23% din totalitatea sentințelor judecătorești date străinilor pentru aceste două tipuri de infracțiuni în perioada menționată mai sus au ca inculpați români, conform unei analize a publicației daneze Fyens.

Analiza se bazează pe datele pe care Partidul Popular Danez le-a cerut și primit de la Ministerul Justiției și Parchetul General.

Partidul Popular Danez este un partid populist de extremă dreapta, unul împotriva imigranților.

Cu toate acestea, danezii sunt pe primul loc dacă se ia în considerare totalitatea condamnărilor pentru spargeri și infracțiuni, aproximativ 66%.

Din totalul condamnărilor, românii reprezintă 7,5%.

La începutul lunii ianuarie 2019 o instanță din Odense a condamnat cinci români arestați pentru numărul mare de spargeri și furturi comise.

Ei au fost condamnați la pedepse cuprinse între zece luni și un an și trei luni de închisoare pentru că au furat biciclete, computere, telefoane mobile și truse cu scule.

Multe dintre furturi au fost comise în centre de reciclare, dar și pe șantiere unde au sustras din containere cantități impresionante de scule.

De pe un șantier din Østerbro din Odense au furate din două containere scule în valoare de 173.000 de coroane daneze, aproximativ 23.000 de euro.

De lângă Svendborg au furat un motor Yamaha de barcă în valoare de aproximativ 130.000 de coroane. Motorul avea GPS, așa că polițiștii i-au găsit rapid pe români.

În 2014, 26.837 de hoți danezi au fost condamnați, iar în 2017 numărul acestora a fost de 19.546.

Prin comparație, în 2014 ani au fost condamnați 3.010 români, iar în 2017 numărul acestora a fost de 2.341.

În 2018 s-a constatat o scădere a condamnărilor.

DANEMARCA: Parlamentul acceptă ca imigranții condamnați să fie trimiși să trăiască pe o insulă