Judecătorii englezi i-au pedepsit aspru pe cei responsabili de moartea prin asfixiere a 39 de migranți vietnamezi. Tragedia a avut loc în octombrie 2019. Atunci, poliția din Essex a găsit cadavrele în semiremorca unui TIR.

Trei români și patru britanici au fost implicați în traficul de migranți. Cea mai mare pedeapsă a primit-o Gheorghe Nica, cel care potrivit anchetatorilor, a aranjat transportul pe teritoriul britanic.

Sentințele din 22 ianuarie 2021 a fost aspre. În vârstă de 44 de ani, Nica a fost condamnat la 27 de ani de închisoare, iar capul rețelei, Ronan Hughes, a primit 20 de ani.

Ceilalți doi români, Alexandru Hanga în vârstă de 28 de ani și Valentin Calotă, 38 de ani, au fost condamnați la trei, respectiv patru ani și jumătate.

Alexandru Hanga (stânga) și Valentin Calotă

Odatră ce TIR-ul a ajuns pe teritoriul britanic, Gheorghe Nica a aranjat transportul de migranți între Londra și Essex, localitatea în care stătea Hanga.

Ceilalți britanici au primit pedespse între șapte și 18 ani. Migranții care doreau să călătorească ilegal în condiții VIP plăteau până la 14.000 de lire sterline de persoană, scrie Daily Mail. 28 de bărbați, opt femei și trei copii au fost găsiți fără suflare în semiremorca frigorifică a camionului.

În cazul în care cei 39 de vietnamezi ar fi ajuns cu bine la destinație, rețeaua de traficanți ar fi câștigat 800.000 de lire sterline. TIR-ul venea din Belgia, migranții fiiind preluați din Franța.

Gheorghe Nica a fugit din Marea Britanie imediat după descoperirea cadavrelor. A luat un avion din Luton spre România. Pe 7 februarie 2020, a fost extrădat după ce a fost prins în Frankfurt. Pe numele său fusese emis un mandat european de arestare.

Calotă a fost arestat pe 14 martie 2020, imediat după ce a aterizat la Birmingham. Venea din România. Potrivit Daily Mail, când a aflat sentința, Nica nu a schițat niciun gest. Rețeaua din care făcea parte era implicată de ani de zile în traficul de migranți.

ANGLIA: Șofer român de TIR, arestat pentru că încerca să scoată migranți ilegali din țară

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!