Skip to content

Sclavi minori la o fermă de animale din Bihor. Stăpânul, reținut pentru trafic de persoane

Un bărbat în vârstă de 60 de ani a fost reținut de procurorii DIICOT în data de 8 octombrie pentru trafic de persoane și trafic de minori după ce a forțat mai multe persoane să presteze munci agricole.

Anchetatorii au efectuat o percheziție la o fermă de animale din Bihor care era administrată de bărbat unde au găsit mai multe persoane minore și majore care fuseseră recrutate direct sau prin intermediari pentru a avea grijă de animale.

Potrivit DIICOT, odată recrutate și aduse la fermă, victimelor li se luau actele de identitate care rămâneau în posesia stăpânului. Apoi, sclavii erau cazați în condiții insalubre într-o cameră și nu primeau hrană adecvată.

Acestea provin din medii sociale defavorizate, nu au o reședință stabilă, sunt sărace și se aflau într-o stare de vulnerabilitate evidentă din cauza unor afecțiuni medicale sau a vârstei fragede.

Violențele fizice și verbale erau la ordinea zilei. Victimele erau puse să muncească în condiții deosebit de grele peste 12 ore pe zi, inclusiv duminica, și nu primeau nici un ban. Inițial, bărbatul le propusese o mică sumă de bani, dar nici pe aceea nu a plătit-o.

Muncitori români, sclavi în viile din Italia: „Dacă vrei să câștigi bani, trebuie să lucrezi până piși sânge”

Ani grei de închisoare pentru românii care au ținut sclav un conațional în Anglia

Sclavii AUTOSTRĂZILOR: Viața grea a șoferilor români de tir din Germania

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!