Skip to content

Șef de post din Iași, arestat pentru trafic de droguri. Era polițist din 2017

Șeful de post din comuna ieșeană Răducăneni a fost reținut de procurorii DIICOT pentru introducere în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

Cristian Danu, în vârstă de 37 de ani, este agent principal în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi și a fost reținut în noaptea de 31 ianuarie / 1 februarie 2019 în flagrant după ce a preluat de pe raza comunei Deleni, judeţul Vaslui, un colet expediat din Belgia.

În colet erau 168,7 grame de ketamină, se arată într-un comunicat din 4 februarie 2019 al DIICOT.

Și Poliția Română a emis un comunicat în legătură cu acest caz, dar a omis să menționeze că un coleg de-al lor este implicat.

Ulterior, s-a stabilit că în cursul lunii mai 2018, șeful de post a comandat din Germania 100 comprimate de ecstasy pe care le-a adus în România în octombrie 2018.

În urma cercetărilor a rezultat faptul că polițistul se ocupa cu introducerea în țară de droguri sintetice comandate online de pe platforma „darknet” din Olanda sau Germania.

Pe de altă parte, el a fost ajutat de prietena sa, Diana Lăcrămioara Muntean, să cultive cannabis pe un câmp dintr-o comună vasluiană.

Drogurile erau apoi vândute en-gros în Iași.

Procurorii DIICOT au efectuat pe 1 februarie 2019 o percheziție la un imobil folosit de femeie și au găsit 11,7 kg de cannabis.

Magistrații Tribunalului Vaslui au dispus pe 1 februarie 2019 arestarea preventivă a polițistului și pe 2 februarie a femeii pentru o perioadă de 30 de zile.

În 2017, când era ajutor de șef de post la Răducăneni, polițistul avea un salariu de 2.250 lei lunar.