Șeful Serviciului permise auto Giurgiu, reținut de DNA. 300 de euro, promovarea probei practice la examen

Procurorii DNA au dispus pe 20 septembrie 2019 reținerea pentru 24 de ore a comisarului de poliție Mitică Văduva, șef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor (SPCRPCIV) Giurgiu, și a primarului comunei Valea Dragului, Marin Mototolea, un baronaș PSD de Giurgiu.

Joi, 19 septembrie 2019, au fost efectuate 26 percheziții domiciliare în județul Giurgiu, una fiind la sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor.

Comisarul Văduva este acuzat că a luat de zece ori mită, iar Mototolea este învinuit de săvârșirea a patru infracțiuni de complicitate la luare de mită.

Marin Mototolea, primar Valea Dragului (Sursa foto: Opinia Giurgiuveanului)

Conform DNA, în perioada 13 mai 2019 – 24 iulie 2019, Văduva a pretins și primit de la mai multe persoane diverse sume de bani pentru promovarea unor candidați la proba practică a examenului auto, programarea „peste rând” a candidaților la proba practică și înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme.

În cazul a patru astfel de programări, el a primit de la baronașul PSD Mototolea câteva atenții financiare.

Comisarul avea tarife clare pentru persoanele care apelau la el: 50 de euro pentru a programa cu prioritate candidați la proba practică, 300 de Euro pentru promovarea probei practice și 100 euro pentru înmatricularea „în regim de urgență” a autoturismelor.

Procurorii DNA desfășoară acte de urmărire penală și față de alte 11 persoane.

Cei doi inculpați vor fi prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Doi deputați rămași fără permis au trecut prin Senat legea prin care șoferii pot decide perioada de suspendare a carnetului

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?