Șofer de TIR din Arad, arestat pentru contrabandă. Transporta țigări în valoare de peste 1.000.000 de euro

Un șofer de TIR care venea din Ungaria în România a fost prins la frontieră cu 440.000 pachete de țigări netimbrate care urmau a fi introduse ilegal în țară.

În data de 24 septembrie 2019, în jurul orei 18.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat pentru a intra în țară arădeanul Ioan Pop.

În vârstă de 30 de ani, acesta conducea un TIR format dintr-un cap tractor marca DAF şi semiremorcă marca KRONE, ambele înmatriculate în România, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Pop transporta 26 de paleţi cu ambalaje pentru piese auto.

Poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al TIR-ului și în semiremorcă au descoperit 22 de paleți ascunşi prin metoda „capac” în spatele celor cu piese auto, care conţineau 440.000 pachete de ţigări netimbrate.

Țigările, estimate la aproximativ 5.000.000 lei, au fost confiscate.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad a demarat o anchetă pentru săvărşirea infracţiunii de contrabandă și a dispus reţinerea pentru 24 de ore a șoferului.

Pe 25 septembrie, Ioan Pop a fost dus la instanță care a decis arestarea lui pentru 30 de zile.

Această decizie a fost contestată de șoferul TIR-ului, dar Tribunalul Arad i-a respins contestația pe 27 septembrie 2019.

BELGIA: Șofer român de TIR, jefuit de doi iranieni lângă Antwerp

Polițiștii austrieci au scos din circulație 143 de TIR-uri, cele mai multe din România și Bulgaria

Doi hoți din Dâmbovița au furat bateriile unui TIR aflat într-o parcare de pe A1

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?