Skip to content

Șoferiță de TIR, arestată pentru trafic de migranți în formă agravantă

O șoferiță de TIR și trei bărbați au fost arestați pe 6 decembrie 2021 de către Tribunalul Timiș pentru trafic de migranți în formă agravantă.

Poliţiştii de frontieră din Timiş au depistat în noaptea de 5 decembrie 48 de cetățeni din Pakistan, India şi Bangladesh care intenţionau să iasă ilegal din Romania.

În jurul orei 00.30, în apropierea unei parcări situate între localitățile timișene Giarmata și Pișchia, polițiștii au observat mai multe persoane ascunse în vegetaţie.

În acelaşi timp, dintr-un autoturism înmatriculat în județul Vâlcea, care staţiona în parcare, au coborât trei bărbaţi care s-au deplasat la un automărfar aflat în aceeaşi parcare.

Doi dintre ei au deschis prelata camionului, moment în care toate persoanele ascunse în vegetație s-au urcat în remorca TIR-ului, iar cel de-al treilea s-a urcat în dreapta șoferului vehiculului de mare tonaj, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Apoi, automărfarul și autoturismul s-au deplasat pe autostrada A1 în direcția Nădlac. Ambele au fost oprite la Km 513 de către echipajele poliției de frontieră şi escortate la sediu pentru control amănunțit și cercetări.

În urma verificărilor, s-a constatat că în interiorul remorcii erau 48 de cetățeni din India, Pakistan şi Bangladesh, cu vârste între 18 şi 34 ani. 33 dintre aceștia aveau documente temporare de identitate emise de autorităţile române pentru solicitanţii de azil.

Șoferița camionului, Loredana Maria Bogorodea, a fost arestată pentru 30 de zile. La fel s-a întâmplat și cu cei trei bărbați implicați: Nicolae Vili Furcaru, Bogdan Alexandru Furcaru și Mihai Codruț Oprea. Potrivit Poliției de Frontieră, toți au vârste cuprinse între 18 și 32 de ani.

Toți patru au cerut instanței să fie arestați la domiciliu sau să fie cercetați sub control judiciar, dar judecătorul le-a respins cererile. Toți au făcut contestație.

DANEMARCA: Șoferiță română de TIR în vârstă de 22 de ani, colegul ei și firma de transport, amendați cu 34.000 de euro