Un student al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca va fi extrădat în Statele Unite unde a fost acuzat de FBI de mai multe infracțiuni, în special de vânzarea de pui de câini, în special chihuahua.

Studentul se află în arest în România din luna decembrie 2020, judecătorii clujeni prelungind pe 26 ianuarie 2021 această măsură până la predarea către autoritățile americane.

La începutul lunii decembrie 2020, pe masa judecătorilor Curții Federale din Pittsburgh, statul Pennsylvania, a ajuns dosarul unui student al cunoscutei universități clujene.

În vârstă de 27 de ani, acesta este acuzat că a făcut parte dintr-o rețea transnațională care, prin vânzări fictive de pui de câine, a înșelat mai mulți americani cu aproape 20.000 de dolari. Cățelușii erau vânduți prin intermediul site-ului www.lovelyhappypuppy.com.

„Departamentul de Justiție se angajează să descurajeze și să dezemembreze schemele, în special cele transnaționale, care profită de pandemia COVID-19 pentru câștig financiar”, a declarat procurorul general adjunct în funcție Jeffery Bossert Clark.

El a adăugat că Procuratura SUA și FBI au muncit din greu pentru a pedepsi infractorii care încearcă să exploateze dragostea americanilor pentru animale. „Din păcate, pandemia a creat condiția perfectă pentru ca vânzătorii de animale de companie fără scrupule să prospere”, a spus agentul special al FBI din Pittsburgh, Michael Christman.

Șef al celui mai violent cartel mexican de droguri, prins în România și extrădat în SUA

Camerunezul Desmond Fodje Bobga are 27 de ani și la începutul anului 2020 a ajuns în România cu o viză de studii după ce a fost admis la Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității Babeș-Bolyiai din Cluj-Napoca în octombrie 2019.

Bogba este acuzat de FBI că încă din 2018 se ocupa cu vânzări false de cățeluși prin intermediul internetului. A continuat cu această activitate ilegală și după ce a ajuns în România.

După ce primea câteva sute de dolari pentru fiecare pui de cățel în parte, camerunezul le spunea clienților că transportul spre SUA este întârziat din diferite motive și le mai cerea bani. Alte sume mai erau cerute pentru tratarea inexistentului cățel de coronavirus.

Studentul trimitea americanilor care așteptau cu nerăbdare animalul documente false care dovedeau taxele de expediere, de expunere la coronavirus, de vaccinare împotriva COVID-19. Este de la sine înțeles că gruparea nu a livrat niciodată nici un pui de câine.

Fraude de 4.000.000 de dolari. Un vâlcean, judecat și condamnat în România, vrea să scape de închisoare în SUA

Una dintre victime a plătit 9.100 de dolari pentru un cățel pe care nu-l va vedea vreodată. Media prețurilor cerute de făptași este de 1.500 de dolari pentru un animal. 8.500 de dolari au fost transferați în numai opt zile spre România prin Western Union, alte sume ajungând la partenerii lui Bogba din SUA.

Banii care ajungeau în România erau trimiși pe numele lui sau pe al altor strudenți africani de la noi din țară. Bogba comunica cu victimele din SUA și când era la ore.

Desmond Fodje Bobga a fost arestat la Cluj pe 3 decembrie 2020, iar pe 26 ianuarie 2021, magistrații au decis extrădarea lui în SUA. Mandatul de arestare fusese emis în SUA la sfârșitul lunii iunie 2020. Bogba va sta în arest în România până când va fi extrădat.

Un afacerist turc extrădat din România, condamnat în SUA pentru ajutorul dat Iranului

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!