Un dezastru precum cel din Colectiv se poate oricând repeta din cauza patronilor de cluburi, terase sau moteluri, dar și din cauza pompierilor care iau șpagă pentru a închide ochii la mereguli.

Ofițerii DGA din Dâmbovița au prins pe 26 septembrie 2019 în flagrant un subofițer din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Basarab I” în momentul în care a primit 1.000 de lei mită.

Plutonierul adjutat șef Dan Tița a reținut la Hanul Logofătului SRL din comuna dâmbovițeană Dragomirești, aflată la câțiva kilometri de Târgoviște, în momentul în care lua banii pentru a nu amenda firma cu 50.000 de lei pentru neregulile constatate în ceea ce privește normele de prevenire și stingere a incendiilor.

Hanul Logofătului se află la opt kilometri de Târgoviște

Conform unui comunicat al DGA, subofițerul a cerut 5.000 de lei, dar nu a primit decât 1.000.

El a fost denunțat de patronul și administratorul motelului Hanul Logofătului.

La percheziția corporală efectuată cu ocazia flagrantului asupra subofițerului Tița a fost găsită suma totală de 6.000 lei, între care și banii primiți ca șpagă. .

Plutonierul fost dus la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București unde a fost reținut pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Pe 27 septembrie, judecătorii militari au decis să nu-l aresteze pe Tița și au luat împotriva lui măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

În această perioadă are voie să meargă în continuare la serviciu, la piață și magazinele alimentare cele mai apropiate de locuința lui din Târgoviște.

Subofițerul nu are voie să se apropie de cei care l-au denunțat.

Procurorii militari au declarat apel împotriva acestei soluții.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

ADRIAN MOGOȘ

Adrian Mogoș este jurnalist freelancer, membru al Centrului Român pentru Jurnalism de Investigație și al International Consortium of Investigative Journalism. În cadrul ICIJ a făcut parte din echipa de jurnaliști a proiectului Offshore Leaks. A fost timp de opt ani șeful Departamentului Investigații al cotidianului Jurnalul Național. A primit bursele Balkan Fellowship for Journalistic Excellence și Milena Jesenská - Institute for Human Sciences din Viena. Pentru activitatea jurnalistică a fost premiat cu: CEI-SEEMO Award, Kurt Schork Award și mențiune specială Global Shining Light Award. Una dintre investigațiile pe care le-a coordonat a fost inclusă în UNESCO Global Casebook for Investigative Journalism, iar o alta a primit din partea juriului European Press Prize apreciere specială.