Sute de migranți, transportați cu TIR-uri în Marea Britanie printr-o rețea condusă de un român și un kurd

O rețea de trafic de migranți formată din peste 60 de persoane a fost destructurată de procurorii DIICOT.

Rețeaua ducea în Marea Britanie, prin Franța, Belgia și Olanda, migranți kurzi și iranieni prin intermediul unor firme de transport internațional din România, se arată într-un comunicat DIICOT.

Conform anchetatorilor, peste 300 de migranți, majoritatea kurzi și iranieni, au ajuns în Marea Britanie prin intermediul acestei rețele.

Pe 12 iunie 2019, procurorii români au efectuat  simultan 18 percheziții în județele Cluj și Alba, fiind vizate și două firme de transporturilor internaționale de mărfuri.

Zece persoane au fost duse la audieri și au fost ridicate peste 80.000 de euro, telefoane mobile, autoturisme și arme.

Acțiunea, sprijinită de Eurojust și Europol, a fost parte integrantă a unei operațiuni ample care a avut la bază un ordin european de anchetă emis de autoritățile franceze pe 29 mai 2019.

Operațiunea vizează o filieră de migrație ilegală care din 2016 ar fi organizat trecerea migranților către Regatul Unit  prin Franța, Belgia și Olanda.

OLANDA: Migranți ilegali, ascunși într-un TIR condus de un român, au sunat la Poliție

Liderii rețelei sunt, susține DIICOT, un un cetățean român, în vârstă de 41 de ani, din Turda, și un cetățean de origine kurdă din Marea Britanie. Polițiștii spun însă că românul are 44 de ani.

Aceștia s-ar fi ocupat cu organizarea convoiului de migranți în Franța, la Calais, și în Belgia, la Rotterdam, dar și cu recrutarea, plata și organizarea trecerii cu șoferi români,

Percheziții similare au avut loc și în Franța.

Ramura românească a condusă de un bărbatul din Turda se ocupa de recrutarea, plata și organizarea trecerii migranților cu șoferi români.

Ramura grupării din Anglia era condusă de un cetățean de origine kurdă și se ocupa de recrutarea însoțitorilor migranților care se află în Regatul Unit al Marii Britanii și în Franța.

În urma investigațiilor a rezultat faptul că aproximativ 407.000 lire sterline au tranzitat între Anglia și România în cadrul acestei rețele.

Închisoare pentru un șofer român de TIR, prins în Anglia cu opt copii din Vietnam

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?