Tânăr polițist, arestat după ce i-a luat toți banii unui șofer

Un polițist din Brașov a fost arestat pentru 30 de zile într-un dosar de corupție. El este acuzat că i-a luat toți banii unui șofer care încălcase regulile de circulație și nu avea I.T.P.

Sâmbătă, 9 aprilie 2022, nu a fost o zi bună pentru un tânăr agent de poliție din Brașov. A fost prins în flagrant când lua mită, potrivit Direcției Generale Anticorupție – D.G.A.

„Fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a pretins conducătorului auto toți banii pe care îi avea asupra sa și a primit de la acesta suma de 600 de lei în schimbul neaplicării măsurilor contravenționale corespunzătoare pe care le constatase la regimul circulației, respectiv neacordarea de prioritate în sensul giratoriu și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul având termenul de valabilitate al inspecției tehnice periodice expirat”, se arată în comunicatul D.G.A.

Procurorii au solicitat judecătorilor ca polițistul Daniel Tufănoiu, ajutor de șef de post în comuna brașoveană Tărlungeni, să fie arestat pentru 30 de zile. Tufănoiu absolvise în 2020 Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina.

Judecătorul de la Tribunalul Brașov a decis să nu-l trimită pe omul legii după gratii, ci să-l plaseze sub control judiciar timp de 60 de zile.

În această perioadă, polițistul avea mai multe obligații, printer care să nu părăsească țara și să se prezinte la Poliție ori de câte ori este chemat.

Parchetul a contestat la Curtea de Apel această decizie. Pe 14 aprilie, magistrații au decis să-l aresteze, totuși, pe polițist pentru luare de mită.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!