Skip to content

Tânără cu HIV, forțată să se prostitueze în mai multe orașe din România

O tânără în vârstă de 23 de ani din București diagnosticată ca fiind purtătoare HIV și care a declarat că prezintă simptome de coronavirus a fost prinsă în Zalău când încerca să facă sex.

Ea este victima unei grupări ai cărei membri, toți din aceeași familie din București, au fost reținuți de DIICOT: Marius Romeo Pavel în vârstă de 26 de ani, Elena Bianca Pavel și Mirela Mihaela Pavel cu vârste de 23 și 28 de ani.

La data de 15martie 2020, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Sălaj împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Sălaj au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a celor trei moment în care tânăra traficată a afirmat că prezintă simptome de coronavirus.

Ea a intrat în contact cu foarte mulți bărbați într-un interval foarte scurt de timp, astfel că a fost solicitat sprijinul Direcției de Sănătate Publică Sălaj care împreună cu medicii Spitalului Județean de Urgență Zalău au hotărât trimiterea tinerei într-un centru de carantină pentru o perioadă de 14 zile.

În această perioadă i se vor efectua și o serie de analize medicale specifice persoanelor infectate cu virusul HIV.

Luni, 16 martie 2020, procurorii DIICOT au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a celor trei membri ai familiei pavel pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane și tot astăzi au fost duși la instanță pentru a fi arestați.

Potrivit unui comunicat DIICOT, în perioada decembrie 2019 – martie 2020, cei trei au amenințat-o, șantajat-o și umilit-o pe tânără determinând-o astfel să se prostitueze în diferite locuri din județului Sălaj, deși aceasta este diagnosticată ca fiind purtătoare a virusului HIV.

Cei trei Pavel dețineau controlul total asupra victimei și o tratau ca pe un sclav aducător de profit, îi luau toți banii câștigați de aceasta din prostituție și îi limitau posibilitatea de mișcare.

Iarna o scoteau din casă dezbrăcată, o țineau în frig pe timp de noapte și iarnă și o amenințau că-i violează copiii.

Victima era înregistrată din mai 2018 ca fiind purtătoare HIV și se prostitua pentru sume cuprinse între 150 lei și 200 lei pentru o oră. Dacă se deplasa la domiciliul clientului, tariful era de 300 de lei plus transportul cu taxiul.

Anchetatorii susțin că ea nu a respectat indicațiile medicale și tratamentul, punând astfel în pericol sănătatea a numeroase persoane prin întreținerea de relații sexuale neprotejate cu acestea.

Persoanele care au cunoștință cu privire la faptul că ar fi apelat la serviciile persoanei vătămate sunt rugate să contacteze procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Sălaj și să efectueze de urgență analize pentru a stabili dacă au fost sau nu infectate cu virusul HIV.

Cei trei membri ai familiei Pavel coordonau telefonic, din București, activitatea de prostituție pe care o trimiteau în mai multe județe din țară.

CARACAL: Cinci suspecți într-un dosar de trafic de minore și pornografie infantilă

Lamborghini provenit din trafic de minore, confiscat de procurorii de la Crimă Organizată

Fostă învățătoare din Vaslui, condamnată în Italia pentru trafic de minori și proxenetism