Skip to content

Țăpușă de 80.000 de euro la Hârlău

Țăpușă de 80.000 de euro la Hârlău

Ca să nu se plictisească cu multele probleme penale și administrative pe care le are, un fost viceprimar s-a hotărât să mai intre într-o combinație. Pe fir a intrat și Anticorupția care l-a săltat. Acum șade cel puțin 30 de zile în arest.

Bucuria victoriei României din meciul cu Ucraina a fost umbrită pentru Florin Țăpușă. Chiar în ziua respectivă a fost prins de ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) în flagrant în timp ce primea 30.000 de euro.

Potrivit DGA, Țăpușă a cerut 90.000 de euro de la o persoană, martor în cauză, pentru a interveni pe lângă primarul unei comune din județul Iași. Marotrul voia să ia în concesiune un teren unde avea de gând să construiască un abator sau o fermă de animale.
►►► Patru polițiști de la Antidrog au torturat un polițist sub acoperire de la Anticorupție

Țăpușă și-a redus ulterior pretențiile la 80.000 de euro. În ziua meciului el a primit 30.000. Pentru suma solicitiată, susțin anchetatorii, individul a mai promis afaceristului că îi va determina pe funcționarii unor instituții publice să avizeze și să autorizeze în regim de urgență abatorul sau ferma.

În urma flagrantului, a fost reținut și dus la instanță, procurorii cerând arestarea sa pentru 30 de zile. Judecătorii Tribunalului Iași au respins pe 18 iunie solicitarea Parchetului de a-l ține după gratii și l-au plasat în arest la domiciliu. Țăpușă a contestat măsura.
►►► Matei Balș în flăcările corupției

Fost viceprimar al orașului Hărlău și actual patron de restaurant, Florin Țăpușă mai este trimis în judecată într-un dosar de înșelăciune, dosar înregistrat în aprilie acest an. În 2021 a fost condamnat la doi ani cu suspendare pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Fusese prins conducând un autoturism în timp ce avea 0,82 mg/l în aerul expirat.

Cu opt ani în urmă, când avea 35 de ani și era viceprimar al Hârlăului, a fost trimis în judecată de DNA împreună cu un procuror, un șef de ocol silvic, primarul orașului și șeful Poliției.

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!