Skip to content

Tarzan și Lămîița trăiau numai din banii strânși la cerșit de 11 copii

Tarzan și Lămîița trăiau numai din banii strânși la cerșit de 11 copii

Mai mulți părinți din vestul țării s-au gândit să-și trimită copiii la cerșit sub pretextul vânzării unor obiecte artizanale sau mărar ori pătrunjel. Procurorii DIICOT au deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de  constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori, exploatarea cerșetoriei și folosirea unui minor în scop de cerșetorie.

Anchetatorii au efectuat pe 21 iunie 2023 zece percheziții domiciliare în județele Bihor și Arad. Membrii a patru familii înrudite sunt acuzate că în perioada ianuarie – iunie 2023 și-au trimis cei 11 copii la cerșit pe străzile din Oradea, Arad și Timișoara.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost identificate și ridicate, suma de 7.800 de lei și 17 telefoane mobile, iar opt suspecți au fost duse la DIICOT pentru audieri. Conform procurorilor, banii obținuți de minori din cerșetorie erau singura sursă de venit a întregului clan.

Clujeancă, arestată pentru că și-a trimis nepoatele la cerșit

Unii dintre membrii acestuia găseau locurile cele mai bune unde să-i plaseze pe copii, zece fete și un băiat, și coordonau activitatea de la distanță, după care le luau toți banii. Alții supravegheau direct minorii și chiar cerșeau împreună cu aceștia. Tot ei îi avertizau pe copii să fugă și să se ascundă atunci când apărea poliția.

La data de 22 iunie 2023, cele opt persoane: Tarzan, Lămîița, Giurgiu, Mirela, Răzvan, Răduța, Tudor Marcel și Rita Simona, toți din familia Lingurar, au fost duse la instanța, procurorii solicitând judecătorului arestare preventivă pentru 30 de zile.

Tarzan, Giurgiu, Răzvan și Tudor Marcel au fost arestați pentru 30 de zile. Judecătorul a fost mai blând cu femeile din clan care trebuia să stea 30 de zile în arest la domiciliu. Tarzan și Giurgiu au făcut contestație, Curtea de Apel Oradea urmând să dea un verdict în cazul lor.

Tânără gravidă, forțată să se prostitueze și să cerșească după ce a născut