Timișoreancă, tâlhărită cu un pistol cu gaz. Poliția Română: Tâlhăriile au scăzut cu 20%

O tânără din Timișoara a fost tâlhărită duminică seara, 12 aprilie 2020, în timp ce ieșea dintr-un magazin.

Agresorul are 24 de ani și este din Băilești, județul Dolj, dar locuiește în Timișoara. El a lovit-o cu pumnii în cap, a amenințat-o cu un pistol cu gaze pentru care nu avea autorizație și i-a luat 50 de lei.

Prietenul tinerei a reușit să-l imobilizeze chiar dacă tâlharul a îndreptat pistolul spre el.

Nicolae Daniel Cernea a fost imobilizat de prietenul femeii cu ajutorul unor trecători.

„A lăsat telefonul din mână și m-a lovit. Efectiv, de sperietură, am scăpat tot ce am avut jos și a luat-o la fugă. A îndreptat spre mine pistolul și m-am întors înapoi de frică”, a declarat victima.

„La un moment dat, el a scos pistolul spre mine, că să îl lăsăm în pace că nu a făcut nimic: Cum n-ai făcut? Mi-ai lovit prietena! Și atunci a zis: Ori pleci, ori trag. L-am prins de mână și atunci când l-am prins, i-a picat încărcătorul și atunci am avut noroc, că au mai venit câțiva băieți de pe stradă și l-au ținut și ei până a venit poliția”, a descris scena prietenul tinerei.

Cernea a fost reținut și în data de 13 aprilie magistrații Judecătoriei Timișoara au decis arestarea lui pentru 30 de zile pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Potrivit publicației Opinia Timișoarei, agresorul a primit și o amendă de 20.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de restricționare a circulației.

Poliția Română a precizat într-un comunicat din 13 aprilie că în luna martie 2020 a scăzut numărul furturilor, tâlhăriilor și infracțiunilor stradale. Infracțiunile de furt au scăzut cu 19,8%, tâlhăriile cu 20%, iar infracțiunile stradale cu 26,7%.

A scăzut și numărul tentativelor de omor cu aproape 50%.

De asemenea, numărul accidentelor rutiere grave a scăzut semnificativ, cu aproximativ 31%, al persoanelor decedate cu 1%, iar al răniților grav cu 37%.

Evadat în Spania, tâlhar în România, spărgător de case în Anglia

Trei tineri deghizați în femei au tâlhărit un bărbat în Arad – VIDEO

Italia a trimis în România un avion militar cu tâlhari, violatori și condamnați pe viață

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?