Procurorii DIICOT au efectuat pe 11 iunie 2020 mai multe percheziții în județul Hunedoara într-un dosar privind destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de punere în circulaţie de valori falsificate străine în formă continuată și înșelăciune în formă continuată.

Potrivit anchetatorilor, în cursul anului 2019, în județul Hunedoara s-a constituit şi a acţionat un grup infracţional organizat specializat în plasarea pe piaţă de bancnote false din cupiura de 50 euro. Perchezițiile au vizat 13 persoane.

Membrii grupului infracțional organizat erau din municipiul Petroșani, însă au acționat în orașe unde puterea de cumpărare este superioară celei din Valea Jiului și unde recunoașterea lor de către victime era dificilă.

Se deplasau în Timișoara, Arad, Oradea, Marghita, Oțelu Roșu, Caransebeş, Deva,  Hunedoara, Alba Iulia, Cluj Napoca, Hațeg, Sibiu, Sebeş, Râmnicu Vâlcea şi Călăraşi.

Liderul grupării, în vârstă de 48 de ani, se ocupa cu procurarea de euro falși pentru că avea legături cu o grupare de falsificatori din Italia.

Trei persoane cu vârste de 20 și 21 de ani din rețea aveau rolul de a contacta diferite persoane pe platforme de achiziții on-line, persoane care dădeau anunțuri că vând diverse electronice, în special telefoane mobile.

La gruparea infracțională au aderat treptat și alți membri care au primit euro falși pentru a-i plasa pe piață. Vârsta membrilor lor rețelei este cuprinsă între 16 și 48 de ani.

De la Miorița, la Crimă Organizată. Oier din Alba, prins în flagrant încercând să plaseze 16.000 de euro falși

Falși oficiali francezi au cerut 80 de milioane de euro pentru eliberarea unor prizonieri ISIS inexistenți

Europaleții falși, o problemă europeană tot mai mare. Nivelul fraudei, necunoscut

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!