Ali Gener Memet, aflat pe lista MOST WANTED a Poliției Române și a EUROPOL, este din Tulcea, are 29 de ani și un trecut infracțional bogat.

Condamnat pentru mai multe infracțiuni, printre care și că a tăiat cu sabia cățelul unchiului său, el a beneficiat într-un dosar de clemența unui judecător controversat din cadrul Curții de Apel Constanța.

În 2014, tânărul s-a supărat pe terrierul unchiului său și l-a ucis cu o sabie. Cu toate că animalul de talie mică era într-un padoc, avea zgardă și era ținut în lanț, Memet l-a lovit de multe ori cu sabia în zona capului. Cățelul a murit. Când mătușa sa a strigat să se oprească, Memet a spus doar atât: „Gata, l-am aranjat!”.

„Inculpatul s-a manifestat cu cruzime asupra câinelui care nu prezenta nici o amenințare. S-a reținut că inculpatul nu are nicio urmă de regret în privința infracțiunii săvârșite. Conduita inculpatului este revoltătoare și impune o pedeapsă exemplară”, și-au motivat judecătorii decizia de a-l trimite pe „viteaz” șase luni după gratii.

„Cruzimea de care a dat dovadă inculpatul, în contextul în care animalul nu reprezenta nicio amenințare, a determinat instanța de a aprecia că singura pedeapsă aptă de a-și atinge scopul este cea privativă de libertate”, au mai precizat magistrații.

Cu toate acestea, la Curtea de Apel Constanța a scăpat. Pedeapsa i-a fost suspendată de judecătorul Marius Cristian Epure. Acesta a fost de acord că fapta prezintă un grad relativ ridicat de pericol social, cruzimea inculpatului fiind evidentă, dar pentru că Memet era tânăr și avea un copil în întreținere nu trebuia trimis după gratii. Așa că l-a trimis să facă muncă în folosul comunității la o școală sau la primărie.

Magistratul Epure este unul controversat. Potrivit Pro TV, acesta a eliberat trei traficanți de droguri care ulterior au fost condamnați la 11 și 13 ani de închisoare. Un alt personaj lăsat liber de judecătorul Epure a fost un albanez, principalul suspect în cazul unui triplu asasinat din 2008 când o fetiță a fost îngropată de vie, iar părinții ei uciși. Albanezul a fost ulterior condamnat pe viață.

Poate dacă judecătorul Epure nu ar fi fost blând cu Ali Gener Memet, o tânără nu ar mai fi căzut în plasa tânărului și nu ar mai fi fost dusă la prostituție într-un club din Germania.

Marea Britanie, Paradisul proxeneților români. Parlamentarii din Regatul Unit cer măsuri urgente

În ianuarie 2020, Memet a fost condamnat definitiv la șapte ani și două luni de închisoare cu executare și pus să plătească 40.000 de euro unei tinerei pe care a ademenit-o să plece cu el în Germania. El este în prezent executat silit pentru suma pe care trebuie să o achite victimei, conform hotărârii definitive.

El a fost trimis în judecată de către procurorii DIICOT pentru trafic de persoane, proxenetism, introducere în țară de droguri de risc, fără drept, deținere de droguri de risc pentru consum propriu, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

În 2016, Memet i-a spus prietenei sale că vor pleca în Germania „să facă bani împreună”, dar nu i-a explicat cum. Cei doi au ajuns în localitatea Büttelborn, au închiriat o garsonieră. Apoi, tânăra a aflat că va trebui să se prostitueze într-un club din Darmstadt, lângă Frankfurt pe Main.

Pentru că a nu a fost de acord, Memet o bătut-o, i-a amenințat familia și a vrut să o arunce pe geam. Când „lover boy-ul” a plecat în România, unde a fost prins conducând fără permis, tânăra era supravegheată de prietenii acestuia. Pentru șofatul fără carnet a mai primit doi ani și nouă luni. Tot cu suspendare.

Un clan de proxeneți din Tulcea, disperat din cauza prostituatelor pe care le controla în Vest

Din România, Memet i-a trimis vorbă să-i trimită banii produși din prostituție atât lui, cât și mame sale. În total, timp de mai multe luni a trimis 18.600 de euro care au fost folosiți pentru renovarea casei lui Memet.

Profitând de faptul că „iubitul” ei era în România, tânăra și-a sunat mama și i-a spus ce se întâmplă. Ulterior, a fost contactată de polițiștii români de la Crimă Organizată prin WhatsApp.

Memet i-a impus să câștige o sumă minimă de 1.000 de euro pe zi, iar dacă nu reușea acest lucru era călcată-n picioare, lăsată să flămânzească. Nu îi dădea voie să vorbească cu familia, iar atunci când o făcea, bărbatul controla conversația. În plus, o și droga.

Polițist „loverboy” din Deva, arestat pentru proxenetism

După ce Crima Organizată a intrat pe fir, ea a fost păcălită de familia „peștelui” să se întoarcă în România și să declare la Poliție că este singura vinovată. Pentru a se asigura că face acest lucru, mama lui Memet a însoțit-o la audieri. Inițial, i-a mințit pe anchetatori de frica amenințărilor.

„Mă bătea fără niciun motiv, cum ar fi: dacă nu mă uitam la el în timp ce vorbea cu mine, dacă deschideam geamul în timp ce dormea, dacă puneam întrebări, etc., practic am fost tratată de el ca o sclavă. Eram obligată să merg la muncă, fiind cu ochiul și buza umflate de bătaie și mă durea corpul. ”, a spus victima în timpul procesului.

În momentul când a plecat dinspre Germania spre România, tânăra și-a anunțat mama, care era în Italia, să vină acasă și să o salveze. A reușit astfel să scape de coșmar și a plecat la mama ei în Italia pentru consiliere psihologică.

Proxenetul a fost arestat la domiciliu, apoi pus sub control judiciar până când, în februarie 2019, un alt judecător milostiv a simțit nevoia să-l lase liber pe Memet. A mai durat un an până la condamnarea definitivă pentru traficul de persoane. Între timp, tulceanul s-a făcut nevăzut.

Ca urmare a acestei condamnări, Serviciul de Probațiune Tulcea a cerut anularea suspendării executării celor două pedepse anterioare ale bărbatului: cea pentru omorârea cățelului și cea pentru conducerea unui autovehicul fără permis. Pe 18 martie 2021, instanța a decis definitiv executarea primei pedepse. Pentru cea de-a doua, termenul este în aprilie 2021.

Fostă învățătoare din Vaslui, condamnată în Italia pentru trafic de minori și proxenetism

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!