Un fost director al Aeroportului Băneasa a fost trimis în judecată la începutul lunii iulie 2020 pentru complicitate la trafic de influență.

Numele lui Bogdan Ionuț Mitruț, șeful Direcției Operaționale din Aeroportul Băneasa – Aurel Vlaicu, a fost vehiculat de către un intermediar ca fiind persoana care putea să ajute un om de afaceri să-și primească banii pentru o serie de lucrări executate în cadrul unui contract de mentenanță și reparații încheiat cu Compania Națională Aeroporturi București SA.

Intermediarul, Octavian Valentin Lungu, a fost și el trimis în judecată pentru trafic de influență.

Potrivit DNA, în perioada februarie – aprilie 2020, Lungu a pretins și primit cu ajutorul directorului Mitruț, de la administratorul unei firme, martor în cauză, sumele de 5.000 lei și 25.000 euro care reprezentau un comision de 10% din valoarea totală a contractului încheiat de societatea comercială cu compania națională.

Suma de 25.000 euro ar fi fost primită la data de 14 aprilie 2020, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Octavian Valentin Lungu a fost condamnat definitiv în 2012 la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

În acel dosar au mai fost trimiși în judecată: mai mulți administratori ale unor firme și un notar; primarul de atunci al comunei Jilava, Adrian Mladin; fostul primar al comunei Snagov, Apostol Mușat; Gheorghe Roman ex-vicepreședinte al Consiliului Județean Ilfov.

Potrivit unui comunicat al DNA din 2012, fostul primar al Jilavei a cerut 500.000 de euro pentru a înlesni o afacere cu terenuri, iar ex-vicepreședintele CJ Ilfov 100.000 de euro,. Trei administratori ai unor firme i-au mai cerut aceluiași denunțător 1,5 milioane de euro ca să-l ajute în relația cu edilul comunei Jilava.

Lungu a fost asociat într-o firmă cu un fost senator PD-L, un fost deputat PSD, cu un avocat și un cunoscut ziarist, fost senator PNL și pușcăriaș.

Un senator și doi deputați PSD, audiați la DNA într-un dosar privind mita la Vamă

Ponton ilegal de 75.000 de euro din banii Hidroelectrica pentru un director asociat cu „Deputatul Mitralieră”

Fost senator, condamnat definitiv pentru mită electorală, trimis în judecată pentru omor din culpă

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?