Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din Caraș-Severin au efectuat pe 18 februarie 2019 șapte percheziții la persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, camătă și spălare de bani.

Au fost verificate două autovehicule și cinci locuințe în localitățile Oțelu Roșu și Poiana Mărului din județul Caraș-Severin, dar și în municipiul Timișoara.

Aproape 220.000 de euro, peste 860 de dolari, 2.500 de lei, înscrisuri și medii de stocare au fost ridicate de anchetatori.

Doi bărbați în vârstă de 48 și 21 de ani și o femeie în vârstă de 44 de ani, toți din Oțelu Roșu, ar fi oferit începând cu 2010 împrumuturi de bani către diverși oameni de afaceri din județul Caraș-Severin.

Dobânzile lunare erau cuprinse între 7% și 15%, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Bărbatul în vârstă de 48 de ani i-ar fi determinat pe oamenii de afaceri să întocmească pe numele lui diverse documente financiar-contabile care ar fi atestat în mod fictiv vânzarea unor bunuri în valoare de maxim 5.000 de lei.

În realitate, valoarea bunurilor respective ar fi fost de 10-20 de ori mai mare.

Același individ ar fi determinat persoanele împrumutate să întocmească documente notariale de recunoaștere a unor împrumuturi, având ca obiect sume în care ar fi fost cuprinse și dobânzile.

Dacă oamenii de afaceri nu mai puteau achita ratele, îi punea să întocmească contracte de vânzare-cumpărare fictive pentru sume de bani pe care persoana în cauză nu le-ar fi remis niciodată.

Bărbatul de 48 de ani și femeia de 44 de ani au fost plasați sub control judiciar.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de camătă, constituirea unui grup infracțional organizat și spălare de bani.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?