Trei minore și cinci tinere, traficate și exploatate în Germania de o grupare de români

Procurorii DIICOT din Galați au efectuat duminică, 25 august 2019, șapte percheziții în județele Galaţi şi Vaslui în urma cărora au dispus reținerea pentru 24 de ore a cinci inculpați într-un dosar de trafic de minori şi trafic de persoane în formă continuată.

Nelu Puiu, Cornel Constantin Puiu, Veta Puiu, Denisa Aramă și Dragoș Lupu, cu vârste cuprinse între 21 și 53 de ani, sunt acuzați că fac parte dintr-un grup organizat la care au aderat și două femei.

Anchetatorii au dispus ca față de M. E.-A., în vârstă de 28 de ani (cunoscută cu antecedente penale în Germania), şi P. I.-M., în vârstă de 24 de ani (fără antecedente penale), să fie luată măsura controlului judiciar.

Procurorii susțin că sumele de bani obţinute de către membrii grupului din activitatea infracţională se ridică la peste 310.000 de euro.

Au fost identificate şi ridicate sumele de 1.140 lire sterline şi 52.000 euro, bijuterii de aur, accesorii a unor branduri de lux, un pistol WALTER P22 calibru 9 mm, o sabie, opt doze de droguri de mare risc și documente și unități informatice.

Anchetatorii au instituit măsuri asiguratorii, indisponibilizând două autoturisme cu o valoare estimativă de 60.000 euro.

În perioada 2014 – iulie 2019, la diferite intervale de timp, inculpaţii au recrutat prin metoda „Loverboy” trei minore, una dintre ele diagnosticată cu diabet, pe care le-au exploatat sexual în Germania, se arată în comunicatul DIICOT.

Victimele erau constrânse psihic şi fizic, şantajate emoţional și supravegheate de membrii grupării.

Aceștia le limitau și libertatea de comunicare şi mişcare în Germania.

Conform anchetatorilor, în perioada 2015 – aprilie 2019, inculpaţii au recrutat prin aceeași metodă și cinci victime majore.

Prin violenţă fizică şi verbală le-au exploatat sexual în municipiile Braşov şi Galaţi, dar şi pe teritoriul Germaniei.

Unele dintre victimele majore şi minore au fost lăsate să revină în România doar în momentul în care inculpaţii au aflat că rudele tinerelor au făcut plângeri la organele de urmărire penală.

La sediul DIICOT au fost aduse la audieri 17 persoane.

Inculpații vor fi prezentați astăzi, 26 august 2019, Tribunalului Galați cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?