Procurorii militari din cadrul DNA au dispus în 24 septembrie 2020 efectuarea urmăririi penale față de trei șefi ai Jandarmeriei din cauză că aceștia și-ar fi pontat ilegal zeci de ore suplimentare, multe în timpul stării de urgență.

Colonelul Bogdan Enescu, inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, este acuzat de uzurpare a funcției dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Acelorași acuzații trebuie să răspundă și generalul de brigadă Constantin Florea, fost șef al Jandarmeriei Române și în prezent inspector-șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Dolj.

Colonelul în rezervă Ionuț – Cătălin Sindile, unul dintre cei care a coordonat represiunea manifestanților din 10 august 2018 – Mitingul Diasporei și fost comandant al Școlii de Aplicație pentru Ofițeri ai Jandarmeriei Române „Mihai Viteazul” este acuzat de aceleași fapte ilegale ca și Enescu și Florea.

Colonelul Sindile, unul dintre capii Jandarmeriei în 10 august 2018

Potrivit DNA, cei trei suspecți ar fi încasat în cursul anului 2020 drepturi bănești în sumă totală de 79.852 lei reprezentând ore suplimentare, dar fără vreo justificare legală bazată pe vreo dipoziție a șefului ierarhic superior și fără vreun temei care să justifice caracterul operativ sau neprevăzut al activităților desfășurate.

Bogdan Enescu ar fi aprobat în perioada mai – iunie 2020 statele de plată și centralizatoarele lunare ale orelor prestate suplimentar și ar fi încasat drepturi bănești în sumă de 36.068 lei, reprezentând ore suplimentare aferente perioadei ianuarie – aprilie 2020 fără respectarea prevederilor legale.

Mai exact, efectuarea orelor suplimentare nu ar fost dispusă de șeful ierarhic superior și fără ca din documentele întocmite să fi rezultat caracterul operativ sau neprevăzut al activităților desfășurate. Concret, suspectul ar fi încasat bani pentru ore suplimentare cu încălcarea legii.

La rândul său, în perioada august – octombrie 2019, suspectul Constantin Florea ar fi efectuat ore suplimentare fără respectarea acelorași prevederi legale și ulterior ar fi solicitat Inspectoratului General al Jandarmeriei Române acordarea majorării salariale corespunzătoare.

Generalul de brigadă Constantin Florea, omul Olguței Vasilescu, a făcut armata la Securitate

În baza aprobării documentelor de către suspectul Enescu Bogdan, care la data efectuării orelor suplimentare, era șeful Jandarmeriei Ilfov și în subordinea nemijlocită a solicitantului, Florea ar fi încasat în luna mai 2020 drepturi bănești în sumă de 15.619 lei.

La fel a procedat și Ionuț – Cătălin Sindile. În perioada septembrie 2018 – martie 2019, ca șef al Jandarmeriei Române,  ar fi efectuat ore suplimentare fără respectarea prevederilor legale și în luna iunie 2020 ar fi solicitat acordarea majorării salariale corespunzătoare. Astfel, a încasat în luna iulie 2020 drepturi bănești în sumă de 28.165 lei.

MITINGUL DIASPOREI: Premeditarea și falsul procurorilor

Legăturile șefului Jandarmeriei cu PSD

Șeful jandarmilor doljeni, propus la conducerea Jandarmeriei Române, a făcut armata la Securitate

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?