Skip to content

Trei tineri, ținuți sclavi aproape opt ani într-o gospodărie

tineri ținuți sclavi

Trei tineri au fost ținuți sclavi aproape opt ani și forțați să lucreze într-o gospodărie din județul Mureș. Stăpânul a fost arestat pentru 30 de zile.

Polițiștii de la Crimă Organizată au efectuat pe 26 ianuarie 2022 două percheziții domiciliare într-un dosar de trafic de persoane.

Procurorii au reținut o persoană pentru 24 de ore. Judecătorii au decis ulterior arestarea acesteia pentru 30 de zile.

Potrivit DIICOT, un inculpat în vârstă de 44 de ani este acuzat de săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane în formă continuată.

„Începând cu anul 2014 o persoană din jud. Mureș a adăpostit în condiții improprii trei tineri vulnerabili, în scopul de a-i exploata prin muncă. Cei trei tineri au fost folosiți la diferite munci în gospodărie ori în agricultură în țară și, pentru o scurtă perioadă, în străinătate, fără a fi plătiți pentru munca prestată, inculpatul exercitând un control permanent și total asupra acestora, inclusiv prin interdicția de a comunica cu alte persoane ori de a părăsi gospodăria”, se arată în comunicatul procurorilor.

Stăpânul a fost arestat

La percheziții au fost găsite actele de identitate ale victimelor, săbii, cuțite. Trei persoane au fost duse la audieri, fiind suspecte de implicarea în activități infracționale.

La o zi după percheziții, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Mureș a decis arestarea lui Cristinel Moldovan pentru 30 de zile. Acesta solicitase să fie arestat la domiciliu sau să fie pus sub control judiciar, însă magistrații i-au respins cererea, așa că a făcut contestație.

Luni, 31 ianuarie 2022, magistrații Curții de Apel Târgu Mureș au decis menținerea arestului preventiv.

Anchetatorii vor trebui să afle și cum a fost posibil ca bărbatul să treacă granița cu trei sclavi și nimeni de la Poliția de Frontieră să nu observe.

Sclavi minori la o fermă de animale din Bihor. Stăpânul, reținut pentru trafic de persoane

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!