Un cetățean austriac în vârstă de 46 de ani care era urmărit internațional a fost oprit în trafic de polițiștii gălățeni. Conducea o mașină radiată, iar asigurarea era falsă.

Pe numele austriacului era emisă de către autoritățile din Austria o alertă de extrădare în vederea arestării.

Vineri, 5 martie 2021, a fost o zi cu ghinion pentru Alois Josef  Wolf. În jurul orei 10.20, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galați l-au oprit în trafic pentru control pe un bulevard din municipiul Galați.

Directorul austriac al unei companii din Linz a recunoscut că a dat milioane de euro mită oficialilor români

Era la volanul unui autoturism marca Volkswagen Golf înmatriculat în Austria. La control, s-a constatat că pe numele lui era emis un mandat de arestare, emis în iulie 2019, predare sau extrădare pentru săvârşirea infracţiunii de înșelăciune.

Mai mult, autoturismul era radiat din circulație, iar polița de asigurare internațională tip Carte Verde era falsă.

Wolf este acum anchetat în România pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

În aceeași zi, la câteva ore după ce a fost prins, Curtea de Apel Galați a decis arestarea austriacului pentru 15 zile, în vederea extrădării. Până pe 17 martie, procurorii români trebuie să prezinte instanței mandatul european de arestare şi traducerea acestuia din limba germană.

AUSTRIA: Român, capturat de forțele speciale. Era căutat internațional pentru o crimă comisă în Franța

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!