Skip to content

Un bărbat a încercat să scoată din România aproape 500.000 de lire sterline

Poliţiştii de frontieră din Giurgiu au descoperit în portbagajul unui autoturism aproape jumătate de milion de lire sterline. Banii aparțineau unui bărbat care încerca să-i scoată din România fără să respecte legea, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

La data de 5 septembrie 2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, pe sensul de ieșire din ţară, un cetățean român, șofer al unui autoturism marca BMW înmatriculat în România. Acesta era însoțit de un pasager, un cetățean turc în vârstă de 57 de ani.

Polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport și au găsit în portbagajul mașinii mai multe cutii din carton lipite cu bandă adezivă. În acestea au descoperit suma de 483.740 de lire sterline.

Cetățeanul turc a declarat că banii îi aparțin, dar nu poate prezenta documente care să ateste acest fapt, adică să justifice proveniența acestora.

Anchetatorii au avut suspiciuni cu privire la legalitatea provenienței și destinația banilor, așa că întreaga sumă de bani a fost confiscată până la finalizarea cercetărilor.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu au deschis un dosar penal pentru evaziune fiscală și spălare a banilor.

Lamborghini în valoare de peste un sfert de milion de euro, sosit din SUA într-un container, indisponibilizat la Constanța