Pandemia de COVID-19 a cauzat probleme unui clan de proxeneți din Măcin, județul Tulcea, care s-a trezit pe cap cu toate prostituatele pe care le controla în Olanda, Germania, Spania și Elveția.

Acestea au plecat din țările unde munceau, dar la Măcin exista riscul să se ia la bătaie pentru același proxenet, așa că gruparea a început să caute apartamente de închiriat sau camere la hotel pentru ele pentru a evita scandalul.

În data de 13 mai 2020 au fost efectuate patru percheziții în Măcin la membrii grupării. Cu vârste cuprinse între 21 și 55 de ani, ei operau din 2013 în Olanda, Germania, Spania și Elveția.

Într-unul dintre palatele clanului

Racolarea femeilor se făcea prin metoda „lover boy”, iar liderul colecta și gestiona banii pe care prostituatele îi aduceau.

El întreținea o atmosferă de familie în rândul prostituatelor și aplana conflictele ce apăreau între prostituate sau între ele și alți membri ai grupării.

Totodată, îndemna tinerele să practice prostituția sub pretextul iluzoriu al formării și întreținerii unei familii, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Din cauza pandemiei de coronavirus, prostituatele au fost nevoite să-și înceteze activitatea în străinătate și să vină în România.

Atunci, membrii grupării au realizat că sunt mai multe „soții” sau  concubine ale aceluiași proxenet.

Pentru a se evita întâlnirea și conflictele dintre ele, s-a discutat în cadrul clanului despre posibilitatea cumpărării sau închirierii unor garsoniere în orașul Măcin în care unele dintre acestea să fie cazate.

În urma perchezițiilor au fost ridicate sau indisponibilizate două autoturisme de lux în valoare de aproximativ 70.000 euro, 39.400 de euro, 15.500 coroane suedeze și  9.575 de lei.

Pe 14 mai 2010, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Tulcea a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile pentru: Georgeta Ion, Mihai Ion și Nicușor Ion.

Chiar când cei trei membri ai familiei Ion erau trimiși după gratii, DIICOT mai făcea o descindere în Vrancea la clanul Lăutaru acuzat de trafic de persoane și trafic de minori.

Procurorii au dovezi că în Focșani clanul s-a organizat încă din 2008 pentru racolarea de persoane de sex feminin în scopul exploatării sexuale.

Victimele erau recrutate din medii sociale precare, aveau o instruire şi stare materială modestă, nu aveau posibilitatea de a se apăra şi erau constrânse să se prostitueze în România, iar după împlinirea vârstei de 18 ani și pe teritoriul Italiei și Germaniei.

Erau transportate în Italia şi ulterior în Germania sub pretextul găsirii unui loc de muncă, dar când ajungeau pe teritoriul statelor străine victimele aflau că urmează să practice prostituția, inculpații reținându-le actele de identitate, se precizează într-un comunicat DIICOT.

Până în prezent au fost identificate 12 victime, dintre care patru minore. A fost identificată și ridicată suma de 210.000 lei și s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra a trei apartamente, două case și două autoturisme de lux.

Procurorii DIICOT au avut o surpriză mare când Tribunalul Vrancea a decis să nu-i aresteze pe membrii grupării: Angela (fostă Odoleanu) Lăutaru, Ion Lăutaru, Costel Aurelian Lăutaru și Vasile Mitică Lăutaru și a decis doar măsura controlului judiciar, nici măcar cea a arestului la domiciliu.

Polițist „loverboy” din Deva, arestat pentru proxenetism

Un traficant de droguri din Uricani și un proxenet din Avrig, arestați pentru un asasinat comis în Spania

Fostă învățătoare din Vaslui, condamnată în Italia pentru trafic de minori și proxenetism

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?