Skip to content

Un ofițer de jandarmi gelos, arestat pentru incendierea unor autoturisme

Un ofițer de jandarmi a fost arestat după ce a fost identificat ca fiind principalul suspect al unor incendieri de autoturisme care au avut loc în urmă cu două săptămâni la Galați.

Procurorii militari susțin că omul legii ar fi obligat, după comiterea faptei, doi subalterni să întocmească documente în fals pentru a-și crea un alibi.

Anchetatorii l-au identificat însă după vizionarea imaginilor surprinse de camerele de luat vederi amplasate în oraș. În unele dintre acestea se vede cum ofițerul cumpără combustibilul folosit ulterior în acțiune.

Pe 13 octombrie 2021, mai multe autovehicule au luat foc în parcarea unui bloc din municipiul Galați. Încă de la început au existat suspiciuni că focul a fost pus intenționat.

13 zile mai târziu, pe 26 octombrie, căpitanul de Jandarmi George Daniel Băcanu a fost arestat de judecătorii militari din cadrul Tribunalului Militar Iași pentru 30 de zile.

Bărbatul este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de distrugere prin incendiere, tulburarea ordinii și liniștii publice, fals intelectual, instigăre la fals intelectual și abuz de autoritate. Motivul acțiunii jandarmului pare să fi fost gelozia.