Skip to content

Un patron austriac și doi detectivi particulari din România, cercetați pentru șantaj și hărțuire

Un austriac și doi detectivi particulari pe care i-a angajat sunt cercetați de DIICOT pentru  șantaj, hărțuire, violare de domiciliu și violarea vieții private.

Procurorii au descins pe 19 octombrie 2021 în mai multe locuințe din județele Timiș și Arad pentru efectuarea unor percheziții domiciliare.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, un cetățean austriac în vârstă de 44 de ani împreună cu doi cetățeni români au constituit un grup infracțional organizat care în mod coordonat şi repetat, prin utilizarea unor dispozitive de localizare şi dispozitive de înregistrare ambientală, au urmărit şi supravegheat fără drept o persoană vătămată de sex feminin din Timișoara.

Femeia era urmărită atât acasă, cât și la locul de muncă. „Prin utilizarea repetată de constrângeri, constând în amenințări cu desfacerea contractului de muncă precum şi printr-o monitorizare ambientală agresivă, fără drept a vieţii private a victimei, membrii grupului au încercat să o determine pe aceasta, să reia o relaţie extraconjugală mai veche cu cetățeanul austriac”, se mai arată în comunicat.

Timișoreanca, în vârstă de 30 de ani, era angajată la firma austriacului și avusese cu patronul o relație timp de mai mulți ani. În 2020, aventura amoroasă a luat sfârșit, ceea ce l-a nemulțumit pe bărbat și a ameninţat-o în mod repetat că îi desface contractul de muncă dacă nu ar fi reluat relația. Pentru a fi tot timpul informat ce face femeia, a angajat doi detectivi privați.

La data de 11 ianuarie 2021, austriacul a pătruns fără drept în locuința femeii, apelând la serviciile mai multor detectivi particulari pentru supravegherea şi hărţuirea victimei. Nu știa că aceasta își montase camere de supraveghere în interiorul locuinței.

Mai mult, i-a ascultat și localizat fără drept convorbirile ambientale prin montarea de mijloace tehnice în haine şi în autoturismul de serviciu utilizat de fosta sa parteneră.

La solicitarea amorezului, pe tot parcursul anului 2021 cei doi detectivi particulari împreună cu alte persoane din anturajul acestora care erau neautorizate să desfăşoare activităţi de detectivi i-au încălcat victimei dreptul la viață intimă, familială şi privată prin supravegherea ambientală în locuri publice şi la domiciliul victimei.

Cu toate dovezile, victima s-a dus la Poliție. În urma cercetărilor, au fost identificate dispozitivele de localizare și de ascultare ambientală montate pe autoturismul folosit de femeie. Procurorii DIICOT i-au adus la audieri pe austriac și detectivii săi privați.

Polițistă, acuzată de șantajarea unui medic estetician. I-a cerut 15.000 de euro