Un român urmărit de Interpol, dar care ducea o viață liniștită în Spania, a fost arestat

Un român în vârstă de 42 de ani, condamnat pentru violare de domiciliu și viol, a trăit liniștit în Spania timp de aproape zece ani. El se afla pe lista Most Wanted a Poliției Române, dar și pe cea a Interpol.

Traiul lui bun a luat sfârșit aceste zile când a fost arestat în San Pedro del Pinatar, regiunea Murcia,în urma operațiunii „Rupredator”.

Vlad Burlacu s-a născut la Iași și în domicilia în comuna Tungujei din același județ. În noaptea de 7/8 iulie 2012 a pătruns prin efracție în casa unei femei și a violat-o sub amenințarea cuțitului.

Pentru fapta sa a fost condamnat la patru ani de închisoare, însă, înainte să ajungă după gratii, violatorul s-a făcut nevăzut. S-a stabilit în Spania, pe litoral,  și ducea o viață normală. Nimeni care l-a cunoscut nu a bănuit implicarea sa în ceva ilegal.

Ofițerii de la Poliția Judiciară din Benemérita, regiunea Murcia, au deschis operațiunea anul trecut când au constatat că se află în Mar Menor, regiunea costieră din sud-estul Spaniei.

Burlacu își găsise un loc de muncă în San Pedro del Pinatar, dar polițiștii au constatat din verificările făcute că românul își abandonase locul de reședință și serviciul.

Investigațiile i-au dus însă pe anchetatori în orașul Pilar de la Horadada din Alicante, la aproximativ patru kilometri de unde se stabilise Burlacu și unde locuiau persoane apropiate fugarului, scrie publicația La Verdad pe 24 februarie.

Până la urmă, violatorul român a fost localizat și arestat. Tribunalul spaniol specializat în cererile de extrădare va decide soarta infractorului.

Români arestați în Spania pentru falsificare de documente utilizate la obținerea permiselor de conducere și ajutoarelor sociale

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!