Skip to content

Un șofer care a scăpat doar cu avertisment a dat șpagă în semn de mulțumire

Un șofer care a scăpat doar cu avertisment a dat șpagă în semn de mulțumire

Mai mulți șoferi care și-au încercat norocul dând șpagă polițiștilor de la Rutieră au fost trimiși recent în judecată de procurorii ieșeni pentru dare de mită. Aproape un an le-a luat anchetatorilor să deslușească infracțiuni simple ca acestea. 

Atenție, șoferi șperțari ar face bine să ocloească zona Ruginioasa. Pe 5 aprilie anul trecut, doi agenți de poliție: R.S. de la Compartimentul de Patrulare şi Intervenţie la Evenimente din cadrul Secţiei 10 Poliţiei Rurală Ruginoasa și T.L.I., agent în cadrul aceleași secții la Postul de Poliţie Mogoşeşti-Siret, erau la muncă.

Patrulau prin comuna Stolniceni-Prăjescu în autospeciala MAI 54397. Să fi fost în jur de ora două noaptea când au oprit un VW condus de Adrian O. care se afla în mașină cu soția.

Adrian O. nu purta centura de siguranță, iar autoturismul avea defecțiuni la sistemul de iluminare, așa că agentul R.S. i-a dat un avertisment scris. Uimit de comportamentul polițistului, Adrian O. a decis să-l premieze cu 300 de lei, motivând că „banii sunt fiindcă agentul s-a purtat frumos cu el”.
Aroganța la volan a trimis doi ofițeri superiori din Poliția Română la biserică și școală

Surpriză! Agentul R.S. a zis nu și a sunat la call-centerul Direcției Generale Anticorupție şi a raportat la dispeceratul Poliției Municipiului Pașcani despre producerea evenimentului.

„Pentru identificarea şi prinderea autorului infracţiunii, Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi a beneficiat de sprijinul prompt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi”, se arată în comunicatul Parchetului.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Iași pe 19 februarie. Cel mai probabil, Adrian O. Nu va fi condamnat pentru dare de mită, pentru simplu motiv că a dat banii după întocmirea actelor. Așadar, avertismentul nu a fost condiționat de primirea banilor de către polițist. Dacă agentul ar fi cerut banii după întocmirea sancțiunii și i-ar fi primit, ar fi fost obținere de foloase necuvenite. Ce încadrare juridică va decide instanța pentru șofer?

Două zile mai târziu, la aceeași instanță a fost înregistrat un dosar similar. Personajele cheie din partea Poliției, același agent R.S. de la Compartimentul de Patrulare şi Intervenţie la Evenimente din cadrul Secţiei 10 Poliţiei Rurală Ruginoas și T.L.I. este agent de poliţie încadrat la Postul de Poliţie Mogoşeşti-Siret din cadrul secției.

În noaptea de 3 spre 4 aprilie, cu o zi înainte de avertizatul Onofrei, agenții au oprit, în jurul orei 24.00, o autoutilitară Ford pentru că circula haotic. La volan era Alin Ionuț N. însoțit de un tovarăș. Și de această dată șoferul nu purta centura, iar duba avea probleme la sistemul de iluminare.

Polițistul R.S. a mers la portbagajul autospecialei de poliţie ca să ia procesele-verbale, şi, în timp ce le căuta, a venit Alin Ionuț a încercat să-și netezească drumul. A aruncat în portbagaj o bancnotă de 100 lei și l-a rugat pe agent să nu-l amendeze.
Colaborator al Securității, un comisar a fost uns șef peste Poliția Animalelor

Și de data acesta agentul R.S. a refuzat șpaga și a anunțat Anticorupția, dar l-a amendat pe șofer cu 165 lei pentru că nu purta centura și avea defecţiuni la sistemul de iluminare al autoturismului. Păi, domnule polițist, pentru unii mumă, pentru alții ciumă? Ce v-a împins să-l amendați pe Alin Ionuț N., nu și pe Adrian O.

„Pentru identificarea şi prinderea autorului infracţiunii, Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi a beneficiat de sprijinul prompt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi”, se arată în comunicatul Parchetului.

Un al treilea caz în care agentul R.S. nu a fost implicat, ci numai polițistul T.L.I. e puțin mai violent. Acțiunea a avut loc la vreo 20 de zile după cele de mai sus, dar procurorii s-au mișcat mai repede.

În noaptea de 23/24.04.2024, un echipaj de poliţie rutieră format din agent de poliţie R.E. şi agent de poliţie T.L.I. din cadrul I.P.J. Iaşi – Secţia de Poliţie Rurală 10 Ruginoasa au oprit un BMW în satul ieșean Dumbrăviţa. La volan se afla A.I.C.

„Totodată, agenţii de poliţie au solicitat documentele de stare civilă ale pasagerului dreapta faţă, pentru stabilirea identităţii. Pasagerul, identificat ulterior în persoana inculpatului H.M.M., aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a început să manifeste un comportament recalcitrant, refuzând legitimarea faţă de echipajul de poliţie”, susține Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași.

Procurorii nu știu că documentele de stare civilă sunt actele de naştere, căsătorie şi deces, nicidecum cartea de identitate.
Cea mai mocirloasă instituție din România: POLIȚIA

Marius Marian H. A fost încătușat, corpul i-a fost percheziționat și dus la, deja celebră, Secţie 10 Poliţie Rurală Ruginoasa. Acolo i s-a spus că va fi amendat cu 1.500 de lei pentru refuz de legitimare. În acel moment, Marius Marian a spus că le va da agenţilor de poliţie câte 100 de euro ca să nu fie amendat, dar polițiștii i-au „adus la cunoştinţă că promisiunea sa reprezintă infracţiunea de dare de mită”.

 Ca să scape de sancțiune, matrafoxat fiind, Marius Marian a reușit să fugă prin nga în speranța că cineva îl va ajuta. Activitatea asiduă a fost filmată de agentul de poliţie R.E. cu telefonul mobil personal. Dosarul a fost înregistrat la instanță pe 10 februarie.

„Pentru identificarea şi prinderea autorului infracţiunii, Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi a beneficiat de sprijinul prompt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi”, se arată în comunicatul Parchetului. (Sursa foto: Poliția Română Facebook)

URMĂREȘTE-NE pe FACEBOOK, X sau GOOGLE NEWS!