Un tânăr de 21 de ani aflat la braconat a împușcat doi cai și i-a îngropat

Un tânăr în vârstă de 21 de ani din județul Alba a fost reținut de polițiști după ce a împușcat doi cai în timp ce se afla la braconat. Unul dintre aceștia fusese doar rănit, așa că tânărul, după ce a intrat în curtea proprietarilor, s-a întors să-i pună capăt zilelor.

La data de 26 aprilie 2020, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din Alba l-au reținut pe tânărul din comuna Lupșa.

În seara zilei de 21 aprilie 2020 tânărul, care este deținător legal de armă de vânătoare, s-a fi deplasat în clocalitățile Sărtaș și Valea Lupșii pentru a vâna fără însă a deține o autorizație, potrivit unui comunicat al IPJ Alba.

A împușcat doi cai aflați la pășunat care aparțineau unei familii din Valea Lupșii. Cel mai probabil, susțin anchetatorii, i-a confundat cu sălbăticiunile pe care intenționa să le vâneze.

Ulterior, nu se știe de ce, bărbatul a intrat în curtea locuinței proprietarilor animalelor și apoi s-a întors la cai. Unul dintre aceștia fusese doar rănit inițial, așa că l-a mai împușcat o dată.

Ca să nu-i fie descoperită oribila faptă, ucigașul a cerut ajutorul unui bărbat de 40 de ani din comuna Lupșa pentru a îngropa caii morți și a camuflat locul cu vegetație.

Pe 27 aprilie 2020, el a fost dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpeni pentru dispunerea măsurilor legale.

Este cercetat pentru braconaj cinegetic, uciderea animalelor cu intenție fără drept, uz de armă letală fără drept și violare de domiciliu.

Adolescent de 16 ani, la braconat cu armă artizanală. Doi buzoieni, arestați – VIDEO

Cu mașina Poliției la braconat. Noaptea, la lumina farurilor

Diplomat român din Angola, trafic cu solzi de pangolin? Prejudiciul, 1,5 milioane de euro

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?