Polițiștii de la Crimă Organizată din Brașov au efectuat miercuri, 15 martie 2020, o percheziție domiciliară la un cetățean străin bănuit de săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor.

Conform unui comunicat al Poliției Române, un cetățean olandez în vârstă de 57 ani ar fi întreținut raporturi sexuale în noaptea de 7 spre 8 martie cu un minor în vârstă de 14 ani.

Onno Anthonius Stoetman are o afacere în Alba Iulia și locuiește în municipiul Brașov.

Actul sexual fiind posibil cu complicitatea lui Vișinel Gurean, în vârstă de 20 de ani, fratelui mai mare al minorului.

Magistrații Judecătoriei Brașov au decis joi, 26 martie 2020, arestarea pentru 30 de zile a lui Stoetman și a lui Gurean.

Afaceristul olandez a fost condamnat în noiembrie 2018 de Tribunalul Covasna la opt luni și zece zile de închisoare cu suspendare pentru trafic de droguri de risc.

El a fost prins oferind un gram de cannabis unui tânăr, dar polițiștii au mai găsit la locuința sa și în mașină aproape șase grame. După ce a fost prins, el și-a turnat la DIICOT furnizorul care a fost prins în flagrant.

Stoetman este de profesie consultant în industria lemnului, a fost asociatul și administratorul mai multor firme cu activitate în industria lemnului din județele Brașov și Alba.

Din 2010, este patronul Osmaco Design din Alba Iulia specializată în comerțul cu material lemnos.

Vișinel Gurean, tânărul care și-a plasat fratele olandezului, a mai avut probleme cu legea pe când stătea în Centrul de Plasament Dacia din Brașov, dar procurorii au decis renunțarea la urmărirea penală.

Un olandez în vârstă de 71 de ani, arestat în Mureș pentru pornografie infantilă

Olandezul suspectat că a ucis fetița de 11 ani din Dâmbovița s-a SINUCIS

Doi olandezi, prinși la frontieră cu 84 de kg de heroină

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

ADRIAN MOGOȘ

Adrian Mogoș este jurnalist freelancer, membru al Centrului Român pentru Jurnalism de Investigație și al International Consortium of Investigative Journalism. În cadrul ICIJ a făcut parte din echipa de jurnaliști a proiectului Offshore Leaks. A fost timp de opt ani șeful Departamentului Investigații al cotidianului Jurnalul Național. A primit bursele Balkan Fellowship for Journalistic Excellence și Milena Jesenská - Institute for Human Sciences din Viena. Pentru activitatea jurnalistică a fost premiat cu: CEI-SEEMO Award, Kurt Schork Award și mențiune specială Global Shining Light Award. Una dintre investigațiile pe care le-a coordonat a fost inclusă în UNESCO Global Casebook for Investigative Journalism, iar o alta a primit din partea juriului European Press Prize apreciere specială.