Un tânăr din Bârlad a fost arestat și extrădat din România în Ungaria unde procurorii îl anchetează pentru un jaf armat comis pe autostradă.

În data de 13 noiembrie 2019, judecătorii din Kecskemét au aprobat propunerea procurorilor de arestare pentru 30 de zile a lui Denis Gabriel Tulei.

În vârstă de 25 de ani, Tulei este acuzat că în aprilie 2019 a comis împreună cu un alt complice un jaf armat pe autostrada M5 lângă localitatea Lajosmizse.

Cei doi atacatori se îmbrăcaseră cu haine similare poliției maghiare și au deschis focul asupra unui autoturism în care se aflau trei românce.

În momentul jafului, una dintre ele a reușit să fugă. Șoferița a fost rănită la genunchi și la față. Cea de-a treia femeie a scăpat numai cu o sperietură zdravănă.

Dialogul dintre tâlhari și victime s-a purtat în limba română și engleză.

Conform publicației Kecskeméti Lapok, în noaptea de 22 aprilie 2019, în jurul orei 00.30, Tulei și complicele său au folosit un pistol cu gaze pentru a opri mașina condusă de româncă.

Apoi au plecat cu autoturismul și l-au abandonat după un sfert de oră pe aceeași autostradă, nu înainte de a lua toate bunurile din acesta: telefoane mobile, haine, bijuterii.

Valoarea prăzii a fost estimată de polițiștii maghiari la 24.000 de euro

În comiterea jafului ei au folosit un Nissan Qashqai alb cu numere de Spania căruia i-au acoperit plăcuțele de înmatriculare cu o bandă adezivă, dar și un telefon cu număr de Germania.

Banda adezivă au îndepărtat-o după ce au abandonat mașina furată, astfel încât polițiștii au aflat numere de înmatriculare ale autoturismului Nissan: 2270 KMM.

După comiterea jafului, agresorii au dispărut în noapte.

Tulei a fost arestat în România pe 18 octombrie 2019 și extrădat în Ungaria.

Conform documentelor de la dosar, complicele său nu fusese identificat până la emiterea mandatului de arestare.

JAF ca-n filme: Șofer de TIR amenințat cu arma, jefuit și lăsat dezbrăcat la marginea drumului

Peste 1.600 de mașini folosite de infractori români pentru a jefui oameni pe stradă, confiscate de carabinierii italieni

Închisoare pentru trei români arestați în centrul Londrei. Doi dintre ei se dădeau polițiști

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!